Muş'ta 'Yeşil Sahne' söyleşileri

Genel 7.03.2018 15:38:57 0
Muş
Tarih: 01.01.0001 00:00
MUŞ (İHA) – Muş’ta ’Yeşil Sahne’ söyleşilerine katılan Milli Rallici Burcu Çetinkaya, "8 sene günde 1,5 paket sigara içtim. Şunu söyleyebilirim, en azından 15 senedir bir nefes bile sigara almadım, özlemiyorum, hayatımdan tamamen çıkardım” dedi.
Yeşilay Muş Şubesinin konuğu olarak ‘Yeşil Sahne’ söyleşilerine katılan Milli Rallici Burcu Çetinkaya, Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) öğrencilerine "Gençlik, Bağımlılık ve Gönüllük" hakkında bir seminer verdi. Programın açılış konuşmasını yapan MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, büyük ölçüde terör belasından kurtulduklarını anımsatarak, "Bir terör belamız vardı, elhamdülillah ondan büyük ölçüde kurtulduk. İnşallah ülkemiz bu anlamda çok daha iyi günler görecektir, ben buna yürekten inanıyorum. Bağımlık dediğimiz, adına kimi zaman uyuşturucu olabilir, kimi zaman sigara olabilir, artık bugün yavaş yavaş bunlar da konuşulmaya başlandı. Gençlerimizi gerçek hayattan koparan, sanal bir dünyaya mahkum eden, fantastik bir dünyaya mahkum eden, maalesef bir takım alışkanlıklar var. Biz bugün bunlarla ilgili hakikaten birçok yerde konferanslar vermiş, gençlerle bir araya gelmiş ve ülkemizi dünyanın her tarafında çok güzel bir şekilde temsil etmiş bir hanımefendiyi bugün burada ağırlıyoruz. İnşallah bu toplantının çok verimli geçeceğini düşünüyorum" dedi.

"15 senedir bir nefes bile sigara almadım"
Milli Rallici Burcu Çetinkaya, "8 sene günde 1,5 paket sigara içtim. Ama şunu söyleyebilirim, en azından 15 senedir bir nefes bile sigara almadım, özlemiyorum, hayatımdan tamamen çıkardım. Aynı şekilde alkol de 10 seneyi aşkın süredir hayatımda yok. Bu anlamda birçok örnek verebilirim. Ben bağımsızlığı bu tip sigara olsun, başka konular olsun, bağımlı ve bağımsız hayat arasındaki farkı bizzat kendim yaşadım. Bunu böyle kısa bir süre zarfında değil, çok uzun yıllar içinde de yaşamaya devam ediyorum. Kesinlikle bağımsız ve özgür hayat çok daha güzel. O yüzden neye bağımlılık potansiyeliniz varsa, buna şu anda günümüzde cep telefonu da dahil hemen aklıma bir şeye bağımlı olduğum günler geliyor ve erken müdahale etmeye çalışıyorum, bir şekilde uzak durmaya çalışıyorum. Tabi teknoloji şu an benim için tehlike arz eden konu. Orada şöyle bir durum var; hani sigara zararlı, herkes biliyor ve kabul ediyor, ama teknoloji de ’bu benim işim, bununla ilgili haber takip ediyorum, ama işte kendi etkinliklerimi duyuruyorum’ gibi bahanelerim de olabiliyor. O yüzden tam olarak zararlı kapsamına girmediği yerler var, o ayrımı yapmak, o anlamda daha zor. Bunu da teknoloji oruçlara tutarak müdahale etmeye çalıştım, çok şükür başarılı oldum, ondan da kurtulmuş gibi oldum" ifadelerini kullandı.

"Ralli merakım 1993 yılında başladı"
Ralli merakının 1993 yılında başladığını hatırlatan Çetinkaya, "Merakım o yıllarda başladı ve o zaman bir ralli izlemeye gitmiştim. Babam otomotiv sektöründe çalışıyordu ve rallide gördüğüm, dikkat çeken şey doğaydı. Doğayı her zaman çok sevdim. Doğanın içerisinde otomobil ve insan unsurunun birlikte olması, takım ruhu olması, pilot ve kokpilot takım halinde çalışılması, bunlardan çok etkilenmiştim. 1993 yılında hayalini kuruduğum şeyin gerçek olmaya başlaması, ancak 2005 yılını buldu. Yaklaşık 12 sene sabretmek durumunda kaldım, ama buradan da çok önemli bir ders çıkardım. Bir şeyin hayalini kuruyorsan ve hemen olmuyorsa yılmıyorum. Diyorum ki; bu da 12 sene sonra olmuştu. Kim bilir belki 20 sene, belki 15 sene sonra, ama hayırlıysa hayalini kurduğum hayat için mücadele ediyorsam neden olmasın diyorum" diye konuştu.
Düzenlenen programa rektör yardımcıları Prof. Dr. Abdüllatif Tüzer ve Prof. Dr. Yaşar Karadağ ile MŞÜ personelleri ve öğrencileri katıldı.