Muş'ta köy muhtarının 'A' harfi takıntısı

Muş’un Malazgirt ilçesine bağlı Aynalıhoca köyünün muhtarlığını yapan Aydın Altın, köylüler için hayata geçirdiği projeler ve ’A’ harfi takıntısıyla adından söz ettiriyor.

Genel 4.12.2017 08:21:44 0
Muş
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.12.2017 08:21

Malazgirt ilçesine 7 kilometre uzaklıkta bulunan 60 haneli ve 467 nüfuslu Aynalıhoca köyü, yıllardır alamadığı hizmetleri Aydın Altın’ın muhtar seçilmesiyle almaya başladı. Aydın Altın, muhtar olarak seçildikten sonra köyüne hizmet etmek için birtakım projeler üreterek hemen işe koyulduğunu belirtti. İlk önce köyüne çocuk parkı kurduğunu ifade eden Altın, köye kanalizasyon hattı döşeterek, yaşanan su ve elektrik sıkıntısını da ortadan kaldırdığını söyledi. Şimdi sokak lambalarını yenileyerek köyün aydınlatma sorununu da giderdiğini kaydeden Muhtar Altın, "Amacımız muhtarlık yapmak değil, köyümüze hizmetçi olmaktır. Bundan 8 yıl önce köylülerimin isteği ile muhtar adayı oldum. Köylü kardeşlerimin desteği ile muhtar seçildik. Seçildikten sonra köyümüze hizmet adına bazı düşüncelerimiz oldu. Valiliğimiz, kaymakamlığımız, il ve ilçe özel idare şefliğimiz ile VEDAŞ yetkilileriyle irtibata geçerek, köyüme birçok hizmet getirmeyi başardım. Köyümüzde bulunan elektrik hatlarını komple yeniledik. Köyümüzde artık elektrik sıkıntısı yaşanmıyor. Köyümüzün içinden geçen Murat Nehri’nin ıslahını yaparak, köyümüzün sular altında kamasını önledik. Köy okulumuzun soba ve duvar boyasına ihtiyacı var. Bu konuyu da en kısa zamanda milli eğitim yetkilileriyle konuşup çözüme kavuşturacağız. Köyümüzde kanalizasyon sistemini kurduk, şimdi her evin önünde kanalizasyon koyusu var. Ayrıca yıllardır köyümüzde su sorunu vardı, yaklaşık 20 kilometre boru döşeyerek su getirtmeyi başardık. Bizlere her türlü desteklerde bulunan valimiz, kaymakamımız ve diğer yetkililere çok teşekkür ediyorum" dedi.

Muhtarın ’A’ harfi takıntısı

 

Köyünün ve tüm aile fertlerinin isimlerinin ’A’ harfi ile başladığını dikkat çeken Muhtar Aydın Altın, eşinin de isminin ’A’ harfiyle başladığını belirtti. 11 çocuğu bulunduğunu ve hepsinin isimlerinin ’A’ harfi ile başladığını dile getiren Altın, “Kızlarımın isimleri Aysun, Alev, Arzu, Aycan ve Ayda’dır. Erkek çocuklarımın isimleri ise Akın, Alkan, Alim, Azim, Akif ve Alper’dir. 11 çocuğumda okula gidiyor. Hepsini de okutuyorum. Ben de okudum, lise mezunuyum. Lise mezunu olmasam bu kadar hizmeti getiremezdim” şeklinde konuştu.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ