Muş’ta kadastro sorunu çözülen Kayalısu köyü sakinleri tapularına kavuştu

Muş’un Kayalısu köyünde, Cumhuriyet tarihinden bu yana ilk kez başlatılan kadastro çalışmalarının tamamlanmasıyla köy sakinleri tapularına kavuşma sevinci yaşadı.

Genel 27.04.2022 15:43:11 0
Muş’ta kadastro sorunu çözülen Kayalısu köyü sakinleri tapularına kavuştu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 27.04.2022 15:43

Muş’un Kayalısu köyünde, Cumhuriyet tarihinden bu yana ilk kez başlatılan kadastro çalışmalarının tamamlanmasıyla köy sakinleri tapularına kavuşma sevinci yaşadı.

Kayalısu köyünde 2021 yılında ilk kez yapılan tesis kadastrosu çalışmaları tamamlandı. Tapuları hazırlanan köy sakinleri için Muş Valiliğinde tören düzenlendi. Tapularını Vali İlker Gündüzöz ve İl Jandarma Komutanı Albay İlhan Şen’den teslim alan hak sahipleri, emeği geçenlere teşekkür etti.

Dağıtılan tapularla ilgili açıklamalarda bulunan Vali İlker Gündüzöz, mülkiyet hukukunun en önemli hukuklardan biri olduğunu ve medeniyetlerin temelinde mülkiyet hukuku olduğunu söyledi. Önce can, mal, ırz güvenliği, ardından da mülkiyet hukukunun geldiğini kaydeden Vali Gündüzöz, “Mülkiyet hukukunu koruma açısından en önemli şeylerden biri kadastral çalışmadır. Bu çalışmayı gece gündüz demeden kendilerini yorarak gayret gösteren tapu kadastro elemanlarımıza, tapu sicil müdürlüğümüze ve onlara nezaret eden, güvenliklerini alan, keşiflerini yaptıran il Jandarma Komutanlığının değerli mensuplarına, muhtarımıza, bilirkişilere ve tüm köylülerimize müteşekkiriz. Hepsine bayramdan önce armağan ediyoruz. Kayalısu köyü inşallah gelişecek” dedi.

“10-20 yıl önce çalışmalar bu düzeye gelmemişti”

Türkiye’nin kadastro çalışması noktasında çok önemli noktalara geldiğini anlatan Vali Gündüzöz, “10-20 yıl önce kadastral çalışmalar bu düzeye gelmemişti. Mülkiyet bu kadar korunmuyordu. Şu anda biz pek çok ülkeden daha ileri düzeydeyiz. Hatta elektronik tek tuşa basarak her şeyi görebiliyoruz. Bu sistemim kurulmasında emeği geçenlere, hükümetimize ve özelde de Kayalısu köyü çalışmasına katkı veren tüm kamu personeline teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

“Bundan sonra Şenyayla’ya pikniğe gideceğiz”

Kayalısu köyünün yıllarca Şenyayla bölgesinde terörle anılan, terör örgütünün insanları katlettiği, mallarına zarar verdiği bir bölge olduğunu vurgulayan Vali Gündüzöz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ama idari sınır değişikliğinden sonra ve hemen öncesinde de jandarmamızın almış olduğu tedbirlerle orada çok kuvvetli üs bölgelerimiz açıldı. Yine belli kolluk kuvvetlerinin konuşlandığı, korucularımızın yer aldığı güvenlik noktalarıyla bölge güvenli hale geldi. Artık bundan sonra Şenyayla’ya pikniğe gideceğiz. Orada terör falan kalmadı. Bu bölgemizde hayvancılık gelişiyor, evler yapılıyor, tapu problemi çözüldü.”

“İlk defa tapumuzu alıyoruz”

Kayalısu köyünde Cumhuriyet tarihinden bu yana kadastro çalışması yapılmadığını kaydeden köy muhtarı Bilal Erez ise “Şenyayla sınırından dolayı bugüne kadar çok sıkıntılar yaşadık. Bugün tapularımızı aldık. Allah devletimizden razı olsun. Tarihte ilk defa Kayalısu köyüne kadastro girdi. İlk defa tapumuzu alıyoruz. Sevinçliyiz. Çok şanslı ve gururluyuz. Köyüm adına devlet büyüklerimize teşekkür ediyorum. Bugün ikinci bayramımızdır. İnşallah bir daha bu sıkıntıları yaşamayacağız. Sorunlarımızın hepsi çözülmüş durumda” diye konuştu.

Tören, hak sahiplerinin tapularını alması ve toplu fotoğraf çektirilmesi ile sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ