Muş’ta ilk defa organ bağışı yapıldı

Muş’ta ilk defa organ bağışından bulunan Korucu ailesi, annelerinin organının nakil yapılacağı hastaların dua etmesini ve hataları varsa bir an önce Allah’a yönelmesi temennisinde bulundu.

Genel 19.07.2019 15:52:49 0
Muş’ta ilk defa organ bağışı yapıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.07.2019 15:52

Muş’ta ilk defa organ bağışından bulunan Korucu ailesi, annelerinin organının nakil yapılacağı hastaların dua etmesini ve hataları varsa bir an önce Allah’a yönelmesi temennisinde bulundu.

Muş Devlet Hastanesinde 12 gün yoğun bakımda yatan ve beyin ölümü gerçekleşen 5 çocuk annesi 59 yaşındaki Süheyla Korucu’nun hayatını kaybetmesiyle ailesi tarafından organları bağışlandı. Erzurum Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Organ Nakli Merkezinden gelen ekip, 4 saatlik ameliyatın ardından organları çıkardı. Organ nakil aracına alınan organlar, Erzurum’da nakil bekleyen 3 hastaya hayat vermek için yola çıkarıldı.

Annesini kaybeden Hasan Korucu, talihsiz bir olay sonucu annesini kaybettiklerini söyledi. Annesinin 12 gün boyunca yoğun bakımda kaldığını ifade eden Hasan Korucu, “Annemin hiçbir şeyi olmamasına rağmen hipertansiyon sonucu 12 gün yoğun bakımda gözetimde tutuldu. Maalesef annemi kurtaramadık. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Annem henüz 59 yaşındaydı ve daha gençti. Neden bağış yaptık? Organ bağışı anlık olduğu için biz bağışladık. Ne kadar doğru ne kadar yanlış onu da bilemiyoruz. Ama bildiğimiz tek şey; ayeti kerimede geçtiği gibi ‘bilerek bir cana kıymak bütün insanlığa kıymaktır, bilerek de bir hayata can vermek bütün hayata can vermek gibidir.’ Bu kapsamda annemin organlarını bağışladık. Allah katında inşallah makbul olur. Bu organın kime gideceğini, hangi insanın hayatını kurtaracağını bilmiyorum. Tek ricam, kul beşerdir yanlış yapar, eğer varsa hatası bir an önce Allah’a yönelsin. Ölüm haktır, herkes ölecek. Eğer bu organlar nakil olacak hastaya hayat verecekse, dua etsin, hatalarını düzeltsin ve bir an önce Allah’a yönelsin” dedi.

Nakil operasyonunu gerçekleştiren Genel Cerrah Uzmanı Dr. Necip Altundaş da, “Bu nakil Muş’taki ilk başvurumuz. Hasta yakınlarına teşekkür ediyoruz. Çünkü bölgemizde çok fazla organ bağışı olmuyor. Umarım bir örnek olur ve artarak devam eder. Sonuçta organlarımız çürüyor. En azından böylelikle ihtiyacı olan insanların işine yarar. Bugün bu hastamızdan bir karaciğer ve 2 böbrek aldık. Bu organlar Erzurum’daki 3 hastamıza nakil edilecek” ifadelerini kullandı.

Muş Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Faysal Şeker ise, bugün Muş Devlet Hastanesinde bir ilk yaşandığını belirterek, “Süheyla Korucu adındaki hastamızın beyin ölümü gerçekleşti. Hastamızın yakınları bizim yaptığımız teklif üzerine hastamızın organlarını bağışlamak istediler. Bizde bağışı kabul ederek bugün büyük bir operasyon gerçekleştirdik. Artık bizim hastanemizde de nakil ameliyatlarının da yapıldığı görülmektedir. Bu imkana ulaşmış bir hastanenin bundan sonra organ nakli konusunda bağış yapmak isteyen ve hayat kurtarmak isteyen insanlarımızın yapacağı bağışla kurtulacak olan insanlara aracılık etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün hem mutluyuz hem de üzgünüz. Bir yaşam yitirdik ve 3 insana hayat verme imkanına sahip olduk. Aldığımız 1 karaciğer, 2 tane böbrekle 3 insan hayata yeniden tutulacak” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ