Muş’ta heyelan

Muş’un Serinova beldesinde meydana gelen heyelan sonucu çökmeler oluşan yol ulaşıma kapatıldı.Muş’ta 3 günden bu yana etkili olan yağışlar hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ederken, merkeze bağlı Serinova beldesinin Çağdaş Maha

Genel 6.04.2019 17:19:45 0
Muş’ta heyelan
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.04.2019 17:19

Muş’un Serinova beldesinde meydana gelen heyelan sonucu çökmeler oluşan yol ulaşıma kapatıldı.

Muş’ta 3 günden bu yana etkili olan yağışlar hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ederken, merkeze bağlı Serinova beldesinin Çağdaş Mahallesi ile Sarıdal köyünün Bahar mezrası arasındaki ulaşımı sağlayan yolda heyelan meydana geldi. Yağıştan dolayı oluşan toprak kaymaları nedeniyle yeni yapılan yolun 3 kilometrelik bölümünün bozulduğunu dile getiren Serinova Belediye Başkanı Engin Atılgan, bölgede toprak kaymasının devam ettiğini söyledi. Ulaşım ve su şebekesinin tamamen tahrip olduğunu ifade eden Atılgan, "Mahallemiz 35 hane, 350 nüfuslu ve yaklaşık 118 yıllık geçmişe sahiptir. Tabi burası heyelan bölgesi olduğu için 2017 yılında da heyelana maruz kalmıştır. 2017 yılında meydana gelen heyelandan dolayı okulun boşaltmasının kararını aldık ve kararın ne kadar doğru olduğu ortada. Yaklaşık 3 günden beri etkili olan yağmur nedeniyle yolda yaklaşık 3 metre derinlikte çökme meydana geldi. Ayrıca havuzlar oluşmuş, yolun 3 kilometrelik bölümü tamamen tahrip olmuştur. Köprü, menfezler kullanılmaz durumda. Su şebeke hatlarında meydana gelen kaymadan dolayı mahalleye 3 günden beri su verilemiyor. Vatandaş su ihtiyacını mahalle ortasındaki eski çeşmeden karışılıyor ve okul tamamen yıkıldı" dedi.

8 ev risk altında

8 evde riskin devam ettiğini kaydeden Atılgan, "Muş Valiliği tarafından görevlendirilen teknik ekibin yaptığı incelemeler neticesinde şu anda 8 evin risk altında olduğunun tespitini yaptılar. Takip ediliyor. Yol ve su şebekesinin tamamen tahrip olduğunu tespit ettiler. Biz belediye olarak yol, su şebekesi ile ilgili çalışmalarımıza davam ediyoruz. Çağdaş Mahallemizi ve Sarıdal köyünün Bahar mezrasında Serinova’ya taşımalı öğrenciler olduğu için yolu bir an önce ulaşıma açmamız gerekiyor. Şu anda Aydıngün köyü ile Çağdaş Mahallesi’ni birbirine bağlayan 5 kilometrelik stabilize yolu ulaşıma açmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ