Muş’ta "Güvenlik Korucuları Hizmet İçi Eğitim" programı

Muş’ta 520 Güvenlik Korucusuna “güvenlik Korucuları Hizmet İçi Eğitim' Programı Düzenlendi.

Genel 21.11.2019 12:55:41 0
Muş’ta "Güvenlik Korucuları Hizmet İçi Eğitim" programı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 21.11.2019 12:55

Muş’ta 520 güvenlik korucusuna yönelik “Güvenlik Korucuları Hizmet İçi Eğitim" programı düzenlendi.

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) 1071 Malazgirt Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Akabinde güvenlik korucularıyla ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı. Programda güvenlik korucuları adına bir selamlama konuşması yapan Güvenlik Korucusu Kerem Aykut; eğitici, yapıcı ve yol gösterici olan bu eğitimin, güvenlik korucularına yön, hız ve şevk vereceğini söyledi.

Muş Valisi İlker Gündüzöz ise, güvenlik koruculuğunun çok önemli olduğunu söyledi. Terörle mücadele noktasında gelinen, elde edilen başarının önemli bir paydaşı ve bu başarının arkasında yatan kahramanların jandarma mensupları ve emniyet mensuplarının yanında güvenlik korucularının emekleri de olduğunu ifade etti. Güvenlik korucularının terörle mücadele konusunda şehitler verdiğini hatırlatan Vali Gündüzöz, “Gazi oldular ve halende canlarını feda etme pahasına görevlerini layıkıyla yapmaya çalışıyorlar. Türkiye’de 60 bin kadro söz konusu. Bunun 50 binin üzerindeki kadrosu dolu vaziyette. Muş ilinde de 2 bin 236 güvenlik korucumuz var. Gönüllü güvenlik korucularımızı da hesaba katarsak, güvenlik korucu konsepti içerisinde 4 bin mensubumuz var. Bizim en büyük güçlerimizdendir” dedi.

Bugün terörle mücadele noktasında oldukça önemli bir noktaya gelindiğini kaydeden Vali Gündüzöz, “Terör örgütünün beli kırıldı. Bugün için dağda aç vaziyette geziyorlar ve 7/24, yaz kış operasyon mantığı çerçevesinde operasyonlarımız devam etmektedir. Bu iş bitene kadar da Allah’ın izni ile devam edecektir. Bu mücadelede güvenlik korucularımıza büyük görevler düşüyor. Hepinizi Allah korusun. Tabi bu mücadele sırasında çeşitli zorluklarımız var, ailelerimize uzak kalıyoruz, dağda bayırda mücadele ediyoruz, vatan için fedai can etme noktasında görevimizi yapıyoruz. Büyük bir aileyiz. Bu aile inşallah terörle mücadelede başarılı olacak. Tabi görevimizi yaparken milli ve manevi değerler, ahlaki değerler son derece önemli. Herkes için önemli. Bugün Batı’nın etik değerleri olarak ön plana çıkarttığı hususları aslında bizim kültürümüzde içsel olarak kendi bünyemizde yer alan değerler” diye konuştu.

Korucular Daire Başkanı Mithat Can Kutluca ise, kasım ayı rakamları itibariyle 54 bin 7 güvenlik, 19 bin 318 gönüllü olmak üzere toplam 73 bin 325 korucunun görevleri esnasında karşılaştıkları zorluklarla mücadele edebilmeleri için maddi ve manevi yanlarında olmaya özen gösterdiklerini ifade etti.

Program, sunumların yapılması ve soru-cevap kısmıyla devam etti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ