Muş’ta eylem ve basın açıklamalarına 14 gün yasak getirildi

Muş Valiliği, terör örgütüne müzahir kesimlerce terörist başına uygulanan sözde tecridi protesto etmek amacıyla çeşitli eylem hazırlığı istihbaratı alması üzerine kent genelinde yürüyüş, basın açıklaması, protesto eylemleri ve

Genel 9.05.2019 19:54:16 0
Muş’ta eylem ve basın açıklamalarına 14 gün yasak getirildi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.05.2019 19:54

Muş Valiliği, terör örgütüne müzahir kesimlerce terörist başına uygulanan sözde tecridi protesto etmek amacıyla çeşitli eylem hazırlığı istihbaratı alması üzerine kent genelinde yürüyüş, basın açıklaması, protesto eylemleri ve yol kapama gibi provokatif tüm eylemlerin yasaklandığını duyurdu.

Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, “Terör örgütüne müzahir kesimlerin terörist başına uygulanan –sözde- tecridi protesto etmek amacıyla açlık grevi eylemlerini desteklemek amacıyla; ilimiz genelinde yürüyüş, basın açıklaması, protesto eylemleri, yol kapama vb. eylem ve etkinlikler düzenleyerek güvenlik güçleri ile vatandaşı karşı karşıya getirmeyi amaçlayan provokatif eylemlerin meydana gelebileceği, yaşanabilecek olumsuzluklardan dolayı vatandaşların can ve mal güvenliğinin etkilenebileceği, karşıt görüşlü grupların bir araya gelerek telafisi mümkün olmayan olaylara neden olabileceği değerlendirilmektedir” denildi.

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

"Belirtilen olayların Muş’ta yaşanmaması ve olması muhtemel olayların önüne geçilebilmesi, tesis olunan huzur ve güven ortamı ile milli güvenlik ve kamu düzeninin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükleri ve genel asayişin korunması, şiddet olaylarının önlenmesi ve terör örgütlerinin planlarının bertaraf edilmesi amacıyla; 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17.-19.-22. Maddeleri ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11.maddesi hükümleri çerçevesinde; devlet kurum ve kuruluşlarının program ve etkinlikleri, resmi bayram, resmi anma günleri, resmi tören ve kutlamalar ile bu kurumların düzenleyeceği, gelenek ve göreneklere göre yapacakları programlar, spor faaliyetleri ile bilimsel, ticari ve ekonomik amaçlarla yapılan etkinlik ve toplantılar hariç olmak üzere Muş mülki sınırları polis ve jandarma sorumluluk alanının tamamı içerisinde tüm toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, açık veya kapalı yer toplantısı ile protesto eylemi, miting, çadır kurma, oturma eylemi, stant açma, açlık grevi, anma töreni, afiş, pankart ve poster asma, el ilanı ve bildiri dağıtma, imza masası açma, meşale yakma ve taşıma, konferans gibi tüm etkinliklerin 10 Mayıs 2019 günü saat 00.01 ile 24 Mayıs 2019 günü saat 23.59‘a kadar 15 gün süreyle yasaklandı."
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ