Muş’ta cuma namazı otoparkta eda edildi

MUŞ’TA KORONA VİRÜS NEDENİYLE UZUN BİR SÜREDİR CAMİLERDE KILINAMAYAN CUMA NAMAZI, MUŞ BELEDİYESİ AÇIK OTOPARKINDA EDA EDİLDİ.

Genel 29.05.2020 13:51:55 0
Muş’ta cuma namazı otoparkta eda edildi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 29.05.2020 13:51

Muş’ta korona virüs nedeniyle uzun bir süredir camilerde kılınamayan cuma namazı otoparkta eda edildi.

Muş’ta korona virüs salgını nedeniyle uzun bir sürenin ardından ilk defa namaz kılınmaya başlandı. Kentte birçok caminin yanı sıra Muş Belediyesi açık otoparkının da cuma namazı için tahsis edilmesiyle birlikte seccadesini alan vatandaşlar alana akın etti. Alana gelen bazı vatandaşlar kendisiyle birlikte maske ve seccadesini getirirken hazırlıksız gelenlere ise Muş Emniyet Müdürlüğünde görevli polisler tarafından uyarı yapılarak, Kızılay personellerince maske dağıtımı yapıldı.

Alanda saf alan cemaat, sünnetin ardından cuma hutbesinin okunması ile namazlarını eda etti. Namazın ardından gazetecilere açıklamada bulunan Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Müslümanların sağlığı için camilerdeki ibadetlere uzun bir süre ara verildiğini ve herkesin evde ibadet ettiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın normalleşme sürecini açıklaması ve Bilim Kurulunun da tavsiyeleriyle hijyen kuralları, mesafe ve maskeli bir şekilde bahçelerde, açık alanlarda cuma namazı kılma müsaadesi verilmesiyle kentte de sıkıntı yaşanmaması adına açık otoparkı ibadet alanı olarak tahsis ettiklerini belirten Başkan Asya, “Bugün adeta yeryüzü mescit kılındı. Bizlerde fırsat bulduğumuz her yerde özellikle vatandaşlarımızın ve esnafımızın bu alanda cuma namazını eda etmesini müşahede ettik. Hep birlikte mutlu olduk. İnşallah kısa sürede bu virüsün definini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor, insanlarımızın da bu anlamda hassasiyet göstermelerini diliyoruz. Tüm Ümmeti Muhammed’e hayırlı cumalar diliyorum” dedi.

Namazını eda eden esnaf Ahmet Bingöl ise uzun bir sürenin ardından ilk defa cuma namazı kılmanın mutluluğunu yaşadıklarını ve tedbirlere uyarak tekrar iş yerlerine döneceklerini söyledi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ