Muş'ta çığ düşen bölgede karla mücadele

Muş’ta çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapanan 9 köy ve 22 mezranın ulaşımını sağlayan Üçevler grup yolunda yol açma çalışması başlatıldı.

Genel 20.03.2017 12:52:01 0
Muş
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 20.03.2017 12:52

Kentte etkili olan tipi ve kar yağışı ulaşımı olumsuz yönde etkiliyor. Hafta sonu etkili olan kar yağışının ardından ulaşıma açılan Üçevler grup köy yolu, çığ düşmesi sonucu tekrar kapandı. 2 iş makinesinin mahsur kaldığı bölgede İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ile İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri seferber oldu. Kar kalınlığının yer yer 5-6 metreyi bulduğu bölgede iş makineleri ilerlemeyince, AFAD’a ait kar motoru ve arazi araçları devreye sokuldu. Yeni bir çığ tehlikesi ve tipiden dolayı AFAD ekipleri de ilerleyemeyince, kar savurma araçlarıyla yol çalışması yapılmaya başlandı.
Çığ düşen bölgede gazetecilere açıklamalarda bulunan İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mehmetşah Şentürk, 9 köy ve 22 mezranın ulaşımını sağlayan yolun çığ nedeniyle kapandığını söyledi. Cevizlidere köyünde 2 iş makinesinin mahsur kaldığını dile getiren Mehmetşah Şentürk, tipinin geçit vermediğini kaydetti. Şentürk, "Bu sene kış şartları çok ağır geçmekte. 9 köy ve 22 mezranın ulaşımını sağlayan grup köy yolumuz çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapalı. AFAD ekipleriyle birlikte çalışıyoruz. Şu anda 2 tane iş makinemiz Cevizlidere köy yolunda karla mücadele çalışması yaparken çığ düşmesinden dolayı mahsur kaldı. Onlara ulaşmaya çalışıyoruz. Çığ ve tipiden dolayı ekiplerimiz ilerlemekte güçlük çekiyor. Şu anda hava şartları fazla müsait değil. Mevcut şartlarda 2-3 günde iş makinelerine ulaşmış olacağız" diye konuştu.
AFAD Müdürlüğünden arama kurtarma teknisyeni Ayhan Çelik ise, iş makinelerine ulaşmaya çalıştıklarını ama ilerleyemediklerini belirterek, "AFAD ekipleri olarak İl Özel İdaresinin iş makinesi operatörlerini bölgeye ulaştırmak için buraya geldik. Bölgede çığ düşmesi sonucu yol ulaşıma kapalı durumda. Kar motoru ve arazi araçlarıyla operatörleri götürmeye çalıştık, ama kar kütlelerinin 8-10 metreyi bulmasından dolayı ilerleyemedik" şeklinde konuştu.
Bölgede karla mücadele çalışması aralıksız devam ediyor.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor yönetimi biletleri ücretsiz yaptı


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Yüksekova SK: 1


Van Spor

Nesine 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Silifke Belediyespor: 0


Van Spor

Iğdır FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 4 - Adana Demirspor: 1


Van Spor

Oltu 25 Mart Belediye Spor’dan farklı galibiyet: 6-1


Van Spor

Öğretmenler arası futbol turnuvası başladı


Van Spor

Erzurumşehir Spor Kulübü’nden önemli başarı


Van Spor

Milli badmintoncular Erçetin ve İnci’den Guwahati Masters’ta bronz madalya


Van Spor

Siverek Belediyesi, Ağrı kadın futbolcularının konaklama masraflarını üstlendi


Van Spor

Yeni Malatyaspor sahaya 7 oyuncu ile çıktı, maç oynanmadı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da bahis soruşturmasından 10 futbolcu ceza aldı


Van Spor

Galatasaray, Samsunspor'u Osimhen ile Fırtınalı Maçta 3-2 Devirdi! Liderlik Peşinde!


Van Spor

Yeşilyurtspor-Silifke Belediye Spor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Kars 36 Spor, Bitlis 1916 Spor maçının hakemleri belli oldu


Van Spor

Yeni Malatyaspor’un 3 puanı silindi


Van Spor

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ