Muşlu iş adamları Muş Şeker Fabrikasına talip oldu

Genel 6.03.2018 17:59:13 0
Muşlu iş adamları Muş Şeker Fabrikasına talip oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Muş Şube Başkanı Ferhat Üzel, Muş Şeker Fabrikasının özelleştirilmesi durumunda fabrikanın işletmesinin Muşlu iş adamları ve Muşlu çiftçilere devredilmesinden yana olduklarını söyledi.
Kentteki bir kafede Muş Şeker Fabrikasının özelleştirilmesi hakkında düzenlenen toplantıya MÜSİAD heyeti ve sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri ile Şeker-İş Sendikası üyeleri katıldı. Burada bir konuşma yapan MÜSİAD Muş Başkanı Ferhat Uzel, Muş’un en önemli potansiyelinin tarım ve hayvancılık olduğunu hatırlatarak, Muş’u bulunduğu durumdan kurtarabilecek en önemli gelir kapısının yine tarım ve hayvancılık olduğunu ifade etti. Fabrikanın satışının istenmeyen bir durum olduğunun altını çizen Üzel, "Lakin bir işletmenin devamlılığı, işletmenin getirisine bağlıdır. Kalkınmış olan birçok devlete baktığımızda, bu gibi fabrika ve tesisleri özeleştirilmiş ve sonrasında çok ciddi kar elde edilmiştir. Özel sektör eliyle işletilen işletmeler, fabrikalar, tesisler sürekli kendilerini yenilemiş, teknoloji transferleri yapmış, gerekli yerlerde gerekli tasarrufları gerçekleştirmiştir" dedi.

"Muş Şeker Fabrikası yabancı yatırımcılara değil, Muşlulara devredilmeli"
Gayelerinin Muş Şekere Fabrikasını aynı şekilde çalıştırmak olduğunu ifade den Üzel, "Satılacaksa da ortak bir kooperatif kurulup çiftçiler de ortak edilerek Muşlu iş adamları ve Muşlu çiftçilere kolaylık sağlanıp, onlar tarafından devralınıp işletmeye devam edilmesidir. Biz zamanın kısıtlı olmasından dolayı hızlı bir şekilde bunu deklare etme gereği duyduk. Bu konuda biz MÜSİAD olarak tüm paydaşlarımla birlikte bu fabrikanın Muşlular tarafından alınması ve yine mevcut çalışanlar ve çiftçiler mağdur edilmeyecek şekilde fabrikanın işlevine devam etmesini talep ediyoruz. Bu talebimizde milletvekilimizin, valiliğimizin, belediyemizin, üniversitemizin, AK Parti il yönetiminin bu işe el atmasının önemle elzem buluyoruz. İkinci bir BERCE (TİGEM) örneği ile bu şehrin var olan kazanımlarının elimizden kayıp gitmesini istemiyoruz. Malumunuz o konuda da ciddi çabalar söz konusu ve biz bunun takibini de en hassas şekilde yapıyoruz. Bu konuyla ilgili olumlu bir tepki alınırsa; yetkili kişi ve kurumlardan bundan sonraki açıklamamızda hangi yöntemlerle alınacağı, nasıl bir kooperatif veya ortaklıkla talip olunacağı, nasıl yönetileceği konusunda bilgilendirme yapılacaktır" diye konuştu.