Murat Dedeman’ın anısı Palandöken’i aydınlattı

Turizm Sektörünün Gelişmesi Ve Türkiye’nin Kış Turizminde Markalaşmasında Büyük Katkıları Bulunan, Merhum Murat Dedeman’ın Adına Düzenlenen Müsabaka Öncesinde Açılış Kokteyli Gerçekleşti.

Genel 18.12.2019 15:29:23 0
Murat Dedeman’ın anısı Palandöken’i aydınlattı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.12.2019 15:29

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından bu sene 17-20 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Murat Dedeman FIS Cup Müsabakası öncesinde, Dedeman Turizm Grubu tarafından, Dedeman Palandöken Otel’de açılış kokteyli düzenlendi. Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Dedeman ve Dedeman Turizm Grubu Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Banu Dedeman’ın ev sahipliğinde düzenlenen kokteyle, il protokolünden ve iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

Turizm sektörünün gelişmesi ve Türkiye’nin kış turizminde markalaşmasında büyük katkıları bulunan, merhum Murat Dedeman’ın adına düzenlenen müsabaka öncesinde açılış kokteyli gerçekleşti.

Rıfat Dedeman ve Banu Dedeman’ın ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Semih Okyar, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto, Türkiye Kayak Federasyonu Başkan Vekili Fatih Kıyıcı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Erzurum İl Müdürü Recep Küçükece, Erzurum Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Almaz, 3200 Ejder A.Ş. Genel Müdürü Selim Bağrıyanık ile Dedeman ailesinin yakın dostları katıldı.

Açılış konuşmasında Dedeman Turizm Grubu Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Banu Dedeman şunları şöyledi; “Büyük bir gururla söylemek istiyorum ki, Palandöken’in, liderimiz Murat Dedeman’ın 1993 yılında bölgeye ilk otel yatırımı gerçekleştirmesiyle başlayan markalaşma süreci, onun geleceği gören vizyonuyla şekillendi ve bugünlere ulaştı. Merhum Murat Dedeman’ın o dönemde yaşanan tüm zorluklara rağmen yaptığı yatırımın bugün ulaştığı nokta gurur verici. Günümüze kadar devam eden yatırımlar sayesinde Palandöken Kayak Merkezi, sadece ulusal değil uluslararası pazarda da yer buldu. Bugün Palandöken, Dedeman markasının lideri Murat Dedeman’a karşı bir vefa örneği sunuyor. Onun hatırası adına gerçekleştirilecek Murat Dedeman FIS CUP müsabakası ve piste verilen ismiyle Murat Dedeman adının Palandöken’de yaşatılacak olmasından dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz. Buna öncülük eden tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürlerimi sunuyorum.”

Banu Dedeman’dan sonra söz alan Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Dedeman ise; “Alp Disiplini FIS Cup müsabakasının, bu sene ülkemizde, Palandöken’de düzenlenmesi ve müsabakanın kıymetli büyüğümüz Murat Dedeman’ın adı ile gerçekleşecek olmasından dolayı büyük onur duyuyoruz. Organizasyonun Murat Dedeman FIS Cup ismi ile düzenlenmesini sağlayan Türkiye Kayak Federasyonunun değerli yöneticilerine, teşekkürlerimi sunarım.” dedi.

Rıfat Dedeman, “Uluslararası kayakçılar ile kayak tutkunlarını bir araya getirecek müsabakaya, yeni adıyla Murat Dedeman Pisti ev sahipliği yapacak. Bir vefa örneği göstererek piste Murat Dedeman isminin verilmesini sağlayan başta Erzurum Valiliği ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası, Erzurum Ticaret Borsası gibi çok değerli kurumlara, Türkiye’nin ve Erzurum’un önde gelen sivil toplum kuruluşlarına şükranlarımı iletiyorum” dedi.

Müsabakalara ev sahipliği yapacak olan 6B isimli piste, “Murat Dedeman Pisti” isminin verilmesi düşüncesini sahiplenerek hayata geçiren Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de etkinlikte konuşma yaptı.

Mehmet Sekmen: “Dedeman, Palandöken’de daima olmalı”

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen şöyle konuştu. “Geçtiğimiz temmuz ayında aramızdan ayrılan ve bir dönem kayak federasyon başkanlığı görevini de üstlenen sevgili dostum Murat Dedeman, kimsenin yatırım yapmadığı bir dönemde Palandöken’e yatırım yaptı. Murat Dedeman’ın yaptığı bu yatırımlar hem şehir hem de bölge adına büyük bir anlam ifade ediyor. Bu nedenle Dedeman markası her daim Palandöken’de olmalıdır. Palandöken Kayak Merkezi’ni Konaklı Kayak Merkezi’ne bağlayacağız. Kayakçılar Palandöken’den Konaklı’ya kesintisiz kayabilecekler. Artan yatırımlarla bölgeyi hem yazın hem de kışın bir eğlence merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz.”

Kokteyl sonrası kayak hocaları nefes kesen meşaleli kayak gösterisi gerçekleşti. Murat Dedeman’ın yıllar önce yaktığı ateş, bugün Palandöken’i aydınlatmaya devam ediyor.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ