Mülteci çocukların yüzü güldü

Erzurum’da Özellikle Mülteci Çocuklar Ve Yardıma Muhtaç Aileler İçin Faaliyetlerini Sürdüren Gülen Yüzler Derneği, Afgan Çocuklari İle Birlikte Nevzat Karabağ Anadolu Lisesiyle Ortaklaşa Bir Etkinlik Düzenledi.

Genel 28.11.2019 10:21:38 0
Mülteci çocukların yüzü güldü
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.11.2019 10:21

Erzurum’da özellikle mülteci çocuklar ve yardıma muhtaç aileler için faaliyetlerini sürdüren Gülen Yüzler Derneği, Afgan Çocukları ile birlikte Nevzat Karabağ Anadolu Lisesiyle ortaklaşa bir etkinlik düzenledi.

’Asyanın Kalbi Afganlı Çocuklar’ adlı projede Türk çocuklarla mülteci çocukların kaynaşmasını hedefleyen proje sahipleri, iki millettende çocuklarla bir gün geçirdi. Sabah erken saatlerde lisenin yemekhanesinde birlikte kahvaltı yapan çocuklar ardından okulun resim salonunda çizdikleri resimleri, okul öğretmenlerine armağan etti. Türk ve Afgan çocuklar son olarak müzik salonunda birlikte Türkçe ve Farsça şarkılar seslendi.

Zaman zaman Erzurum’da yaşayan Türk ve Afgan çocuklarını bir araya getiren Gülen Yüzler Derneği Başkanı Fulya Yürek, yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Şehrimizde bir çok Afgan aile var. Hepsi bir savaştan canlarını kurtarıp geldiler. Çok zorluklar çektiler. Biz özellikle o çocuklara sahip çıkmak zorundayız. Herşey sosyallikle başlar. Adaptasyon sorunlarıyla zaman zaman karşılaşıyorduk. Sık sık Türk çocuklarımızla Afgan çocuklarımızı bir araya getiriyoruz. Son olarak Nevzat Karabağ Anadolu Lisesi ile bir proje gerçekleştirdik. Çok güzel bir gün geçirdik. Başta bu imkanlarını sunan İl Göç İdaresi Müdürü Haşim Özcan’a, okul yönetimine, öğretmelerimize, derneğimizin gönüllülerine çok teşekkür ediyorum. Hedefimiz Gülen Yüzler’İn hiç eksik olmaması ve gelen her çocuğa milletine bakmadan ayrım yapmadan elimizden geldiği kadar sahip çıkmaktır” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sportif başarılarını ulusal arenada sürdürüyor


Van Spor

Hakkari Gücü: 5 - Gaziantep ALG Spor: 0


Van Spor

24Erzincanspor’dan mağlubiyetler sonrası kamuoyu açıklaması


Van Spor

Sinan Kaloğlu: "Buradan kaybetmeden dönmek isterdik, avantajı kullanamadık"


Van Spor

Serkan Özbalta: "İyi bir galibiyet aldık, taraftarlarımızı ve oyuncularımı tebrik ediyorum"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Amed Sportif Faaliyetler: 0


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan transfer atağı


Van Spor

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ