Müjdeli haberi Başkan Sekmen duyurdu

Erzurum’un İstihdamda Vizyon Projesi: Tekstilkent’te Üretim Başladı

Genel 20.02.2020 15:51:15 0
Müjdeli haberi Başkan Sekmen duyurdu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 20.02.2020 15:51

Erzurum’un aylardır beklediği müjdeli haberi, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen verdi. Başkan Sekmen, Erzurum’u, Türkiye’nin en önde gelen tekstil merkezlerinden birisi haline getirecek olan Tekstilkent’te ilk üretimin başladığını bildirdi. Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, 2. Organize Sanayi Bölgesi ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (KUDAKA) işbirliğinde yürütülen Tekstilkent Projesi kapsamında kurulan fabrikalar, deneme üretimine başladı. Pasinler yolu üzerindeki 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan ve ilk etapta 2 bin kişinin istihdam edileceği tekstil fabrikalarında, Türkiye’nin tanınmış markaları üretim yapmakla birlikte birçok ülkeye ihracat da, yine Erzurum’dan gerçekleştirilecek. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Büyük bir sevinç ve mutlulukla ifade etmek istiyorum ki; Erzurum’da bir rüyayı daha gerçeğe dönüştürdük. Tekstilkent fabrikalarımızda üretime başladık” ifadesini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Valiliği ve KUDAKA ile ortaklaşa yürüttükleri Tekstilkent Projesi ile ilgili olarak bilgiler verdi. Projenin uygulama alanı olarak 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde tahsis edilen yerin kullanıldığını hatırlatan Başkan Sekmen, “Fabrikalarımızı Erzurum-Pasinler çevre yolu üzerindeki 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde kurduk. Kent merkezine sadece 5 kilometre uzaklıktaki fabrikalarımızın her birisi 4 bin 360 metrekare kapalı alandan oluşuyor. İlk etapta asgari 2 bin kişinin istihdam edileceği Tekstilkent fabrikalarımız, üretimin yanında içerisinde idari birimler, kreş, yemekhane, showroom, toplantı odası, mescit ve malzeme depoları gibi donatılar da barındırıyor. Yine fabrikalarımız tasarlanırken, ihracat için gerekli fiziki ve teknik altyapı da göz önünde bulunduruldu” diye konuştu.

Üzerinde bir yıldır çalıştıkları Tekstilkent Projesi’ni nihayete kavuşturmuş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Sekmen, “Allah’a şükürler olsun; fabrikalarımız tamamlandı ve deneme üretimine de başlandı. Bu devasa tesislerde Türkiye’nin önde gelen tekstil markaları üretim yapacak, istihdam sağlayacak, şehrimiz, bölgemiz ve ülkemiz adına katma değer üretecek. Fabrikalarımızda ilk etapta istihdam edilecek kişi sayısı en az 2 bin olacak. Süreçte fabrikaların sayısını arttırmakla birlikte istihdam oranını daha da yukarılara çekmiş olacağız. Çünkü sonuç itibariyle Erzurum’a son derece verimli ve sürdürülebilir bir yatırım kazandırmış olduk. Memleketimize ve hemşehrilerimize hayırlı, uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Öte yandan Başkan Mehmet Sekmen, Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıkları her yatırımla aynı zamanda ortaya bir model koyduklarını belirterek, şunları kaydetti: “Kamu olarak yaptığımız her yatırım, özel sektörün dikkatini bu bölgeye çekebilme açısından da büyük önem teşkil ediyor. Büyükşehir Belediyesi olarak; bugün güneş enerjisinden elektrik elde etmeye yönelik yatırımlar yaptık, güneş enerji santralleri kurduk ve gördük ki; enerji sektöründe şehrimize yönelik olarak bir farkındalık uyandırdık. Bugün birçok firma Erzurum’da güneş enerji santrali kurma girişimleri başlattı. Çünkü biz ortaya bir model koyduk. Tekstilkent projemiz de, işte böyle bir nitelik taşıyor. Bu yatırım sayesinde biz tekstil sektörünün dikkatini de şehrimize çekmiş olacağız. Yakın bir gelecekte bu alanda yatırımlar birbirini izleyecek ve Erzurum, Türkiye’nin sayılı tekstil merkezleri arasına girecek. Bu sürecin geri dönüşümü ise, Erzurum’da üretim demek olacak, kazanç demek olacak, daha çok istihdam demek olacak.”

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ