Müftü Topçu, “Üç aylar günahlardan arınmamıza fırsat sunar”

Üç ayların başlaması nedeniyle açıklamalarda bulunan Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu, üç ayların tüm Müslüman alemine hayırlı olması temennisinde bulundu.

Genel 13.02.2021 13:49:41 0
Müftü Topçu, “Üç aylar günahlardan arınmamıza fırsat sunar”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.02.2021 13:49

Üç ayların başlaması nedeniyle açıklamalarda bulunan Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu, üç ayların tüm Müslüman alemine hayırlı olması temennisinde bulundu.

Üç aylar olarak isimlendirilen Recep, Şaban ve Ramazan aylarına kavuşmanın sevinci içerisinde olduklarını söyleyen İl Müftüsü Tandoğan Topçu, “ Üç ayların başlaması dolayısıyla açıklamalarda bulunan Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu, üç ayların Müslüman alemine hayırlı olmasını temenni ederek şöyle konuştu; “İçerisinde kandil zincirlerini barındıran, rahmetin adeta yeryüzüne yağdığı, tövbe için en büyük fırsat zamanı olan ve 11 ayın sultanı ramazan ayının da dahil olduğu maneviyat iklimi üç aylara yarın kavuşuyoruz.

Üç aylar diye isimlendirilen, Müslümanların manevi mevsimi olan Recep, Şaban ve Ramazan aylarına kavuşmanın sevinci içerisindeyiz. Üç aylar; Biz Müslümanlara manevi duygular ve ibadet yoğunluğu eşliğinde, yaşanılan ömrün muhasebesi yaparak toparlanmamıza ve günahlardan arınmamıza fırsat sunar. Üç aylar, hayatın getirdiği sıkıntılar karşısında yapılan hatalardan tövbe ederek yeni bir uyanış; çok arzu etmelerine rağmen diledikleri şekilde amel ve ibadetlerle meşgul olamayanlar için yeni bir başlangıç; dünya dertlerine dalarak ahiretini unutanlar için yeni bir bilinç zamanıdır. “ ifadelerine yer verdi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınının bir an önce bitmesini istediklerini söyleyen Müftü Topçu, “Regaip, Miraç, Berat ve Kadir gecelerini de içerisinde barındıran bu aylarda bol bol tövbe etmeli, ibadetlerimize ağırlık vermeli, muhtaçları gözetmeli, iyiliklerimizi kat kat arttırmalıyız. Cenabı Hak, üç ayların vesileyle tüm İslam alemine birlik, beraberlik nasip etsin. Rabbim bizleri bu manevi iklimin kadrini bilen ve kulluk gereğini hakkıyla yerine getirenlerden eylesin. Bu mübarek aylar vesilesi ile ülkemizi ve dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınından tüm insanlık âleminin bir an önce kurtulmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum.” Dedi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF'nin Hakem Krizi Kararı: Yabancı Hakem Yerine, Yerli ve Ahlaklı Hakemlik Vurgusu


Van Spor

Romanya’dan Malatya’ya şampiyonluk geldi


Van Spor

Kulaçlar Gazze için atıldı


Van Spor

Berçelan’dan Zap Vadisi’ne doğa yürüyüşü


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Kastamonuspor: 2


Van Spor

Serikspor'da Finansal Kriz Patladı! Sergey Yuran; "Para Almıyoruz, Ayrılmak Zorunda Kalacağım"


Van Spor

Trabzonspor, 131 Hafta Sonra Tarihi Bir Seriye Ulaştı: Süper Lig'de 4 Maç 4 Galibiyet!


Van Spor

Galatasaray, 10 Kişi Kalan Göztepe'yi Zorlu Mücadelede 2-1 Mağlup Etti! Osimhen ve Sara Golleriyle Farkı Yarattı


Van Spor

Bandırmaspor, 45 Dakika 9 Kişi Mücadele Ettiği Maçta Esenler Erokspor'u Sahanda Göndermedi


Van Spor

RAMS Başakşehir Antalyaspor'u 4-0 Mağlup Etti: 5 Maçlık Galibiyetsizlik Serisi Sona Erdi!


Van Spor

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ