Müftü Işıldar, Afrikalı öğrencilerle buluştu

Müftü Işildar, Afrikalı Öğrencilerle Buluştu

Genel 18.12.2019 17:30:13 0
Müftü Işıldar,  Afrikalı öğrencilerle buluştu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.12.2019 17:30

Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar, İnönü Üniversitesinde eğitim gören Afrikalı öğrencilerle buluştu.

Müftülük İl Gençlik Koordinatörlüğü tarafından organize edilen etkinlik çerçevesinde, Çöşnük Diyanet Gençlik Merkezinde düzenlenen programa, öğrencilerin danışmanı Dr. Öğretim Üyesi İsmail Söylemez, Dr. Öğretim Üyesi Harun Bekiroğlu, Müftülük İl Gençlik Koordinatörü Vaiz Feyza Uçar da katıldı.

Somali ve Etiyopya’dan ülkemizde eğitim almak için gelen Afrikalı Öğrenciler Topluluğuna mensup kız ve erkek öğrencilerle ayrı ayrı gerçekleştirilen etkinlikte konuşan İl Müftüsü Veysel Işıldar, Afrika Kıtası’ndan ülkemizde eğitim almak için gelen öğrencilere, manevi destek vermek, moral ve motivasyonlarını arttırmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlendiğini belirtti. Işıldar, “Ülkeler arasında sonradan çizilen sınırlar Müslümanların kalpleri arasında çizilemez. Sizler gönül coğrafyamız dediğimiz yerlerden ülkemize geldiniz. Aramıza suni sınırlar konulsa da, bizim gönüllerimiz arasına sınır koymak mümkün değildir. İşte sizin şu anda burada farklı ülkelerden gelip, bir arada bulunuyor olmanız gönüllere sınırların konulamayacağının en büyük delili ve en büyük göstergesidir. İlim için, bilgiye sahip olmak için, eğitim için yorgunluk yok, uzaklık mazereti yok. Sizler, bunun en büyük delilisiniz. Ailenizi bırakıp buraya geldiniz ama yeni bir aile buldunuz. Cenab-ı Hak birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin" dedi.

Öğrencilere, insanlara faydalı olmaları tavsiyesinde bulundu. Işıldar, “Allah sayınızı arttırsın. Zihin açıklığı versin. En güzel bir şekilde tahsilinizi yapmayı ve bir an önce birer öğretmen, birer hademe-i hayrat, yani hayır hizmetçisi olmayı ve bu şekilde ömrümüzü tamamlamayı Rabbim nasip eylesin. Hem ülkemizde, hem gönül coğrafyamızda Rabbimizin yolunda yürümeyi, Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in dünyaya kazandırdığı değerleri nice gönüllere, nice yüreklere, kalplere, zihinlere ulaştırmayı hepimize nasip eylesin" diye konuştu.

İl Müftüsü Işıldar, daha sonra öğrencilerle birlikte kahvaltı yaptı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Digorlu kızlar Türkiye yarı finallerinde Kars’ı temsil edecek


Van Spor

Curling kadın milli takımı, Dünya şampiyonası yolunda


Van Spor

Elazığspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Malatya’ya 4 milyar TL’lik spor yatırımı


Van Spor

Hakkari’de üç bant bilardo heyecanı


Van Spor

Iğdır FK - Bodrum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Bodrum FK: 3


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk’un burnu kırıldı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kura Çekimi Heyecanı: Çeyrek ve Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Ağrı 1970 Spor Kulübü: 2


Van Spor

24Erzincanspor sahasında farklı kazandı: 4-0


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Muğlaspor: 0


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar Türkiye şampiyonasına damga vurdu


Van Spor

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ