MTÜ ve MABESEM’den ortaklaşa Kadınlar Günü sergisi

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Eğitim Merkezi (MABESEM) tarafından ortaklaşa organizasyon ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Karma Sanatlar Sergisi düzenlendi.Malatya Turgut Özal Ünivers

Genel 8.03.2019 10:54:41 0
MTÜ ve MABESEM’den ortaklaşa Kadınlar Günü sergisi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.03.2019 10:54

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Eğitim Merkezi (MABESEM) tarafından ortaklaşa organizasyon ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Karma Sanatlar Sergisi düzenlendi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi öğrencileri ile Malatya Büyükşehir Belediyesi MABESEM kursiyerleri tarafından hazırlanan resim, takı, moda ve el sanatlarından oluşan “Kadınlarımız” temalı Karma Sanat Sergisi Malatya Park AVM’de açıldı. Serginin açılışına Vali Yardımcısı ve Yazıhan Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay karabulut, İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce ile kalabalık bir topluluk katıldı. Kurtuluş Savaşı, Atatürk, Ay Yıldızlı Bayrak ve Anadolu kültürünü yansıtan desenlerinde yansıtıldığı çalışmaların yer aldığı sergide Malatya Turgut Özal Üniversitesi Yeşilyurt Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü öğrencilerinin yapmış olduğu moda tasarımları da yer aldı.

Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, cüzdan şeklinde yapılan alışveriş çantası tasarımın naylon poşetlerin yerine kullanılmasının yanında tasarruf amacıyla üniversite öğrencilerince hazırlandığını belirterek, taşımasının da çok kolay olduğunu kaydetti.

Rektör Prof. Dr. Karabulut, üniversite olarak ilk sergi çalışmalarını şehir merkezinde açmış olmanın ayrı bir mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, “Halk ile iç içe olan, toplumla barışık olan, şehir ile bütünleşen bir şehir üniversitesi olarak ilk sergi çalışmamızı şehir merkezinde açtık. Bir kadın rektör olarak da açılışını yaptığım ilk serginin kadın temalı olması da ayrı bir özellik. Üniversitemizin kuruluş ve kurumsal çalışmaları sürecindeki eksikliklerimiz tamamlandıkça etkinliklerimiz daha da artacak” diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ