'Mor tarlalar' Kovid-19'a rağmen ilgi gördü

TBMM Tarım Komisyonu Sözcüsü AK Parti Edirne Milletvekili Aksal, 'Birkaç gündür yoğun bir ilgi var bölgeye. Maskemizi takıyoruz, mesafemizi koruyoruz ve lavanta bahçelerimizi ziyaret ediyoruz.' dedi.

Genel 22.06.2020 16:27:57 0
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.06.2020 16:27

EDİRNE (AA) - Edirne'nin cazibe alanlarından lavanta tarlaları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen ilgi gördü.

Karaağaç'ta her yıl düzenlenen Edirne Lavanta Tarla Günleri etkinlikleri, bu yıl salgın nedeniyle gerçekleşmese de Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsüne ait lavanta tarlaları, şehir içi ve dışından çok sayıda ziyaretçi ağırladı.

Doğal fotoğraf stüdyosu olarak fotoğrafçıların da ilgisini çeken tarlalara gelen ziyaretçilerin ateşi ölçüldü ve sosyal mesafe uyarısı yapıldı.

TBMM Tarım Komisyonu Sözcüsü AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal da lavanta tarlalarını ziyaret ederek, incelemede bulundu.

"Maskemizi takıyoruz, mesafemizi koruyoruz ve burada lavanta bahçelerimizi ziyaret ediyoruz"

Kültür ve Turizm İl Müdürü Kemal Soytürk, Aksal'a, kentin önemli turizm destinasyonu haline gelen ve binlerce turist çeken mor tarlalar ve gelecek yıl düzenlenmesi planlanan etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Aksal, incelemelerinin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edirne'nin, tarihi bir kent olmasının yanında doğal güzelliklere de sahip olduğunu söyledi.

Kentin verimli ovaları bulunduğunu anlatan Aksal, "Lavanta tarlalarımız ve bahçelerimiz var. Geçen yıllarda buraları ziyaretçilere açarak 'lavanta tarla günleri' etkinliği düzenlemiştik. Yaklaşık 70 bin ziyaretçi almıştık geçen yıl. Ama bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle maalesef büyük bir organizasyon yapamadık. Ama yine de bahçelerimizi en azından Edirnelilerimize açalım dedik. Birkaç gündür yoğun bir ilgi var bölgeye. Maskemizi takıyoruz, mesafemizi koruyoruz ve burada lavanta bahçelerimizi ziyaret ediyoruz." diye konuştu.

Cihan Demirci

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ