Modern tekniklerle sebze üretilecek

Atatürk Üniversitesi İle Erzurum İli Sebze Üreticileri Derneği Arasında, Sebzelerin Daha Modern Teknikler Uygulanarak Üretilmesine Yönelik Protokol İmzalandi.

Genel 3.02.2020 13:43:45 0
Modern tekniklerle sebze üretilecek
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.02.2020 13:43

Atatürk Üniversitesi ile Erzurum İli Sebze Üreticileri Derneği arasında, sebzelerin daha modern teknikler uygulanarak üretilmesine yönelik protokol imzalandı.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve Erzurum İli Sebze Üreticileri Derneği Başkanı Zafer Özgeriş tarafından Rektörlük makamında imzalanan protokolde, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sezai Ercişli, Bitkisel Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Adem Aksoy ile Sebze Üreticileri Derneği üyeleri hazır bulundu.

Atatürk Üniversitesi uhdesinde bulunan arazinin, yine Atatürk Üniversitesi Bitkisel Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yıllık münavebe (ekim nöbeti) sistemine göre belirlenecek kısımlarının, modern sebze üretim teknikleri uygulanarak ortaklaşa kullanımını kapsayan protokolde, yapılacak çalışmalarda her türlü teknik destek, bitkisel üretim, demonstrasyon, araştırma ve akademik çalışmaların yer alacağı kaydedildi.

Atatürk Üniversitesi tarafından tahsis edilen arazide üniversitenin teknik desteği ve teknolojik donanımlarından faydalanılarak ortak modern sebze tarımının gerçekleştirileceği protokol çerçevesinde, yapılacak işlerin plan ve koordinasyonunu yapmak üzere taraflardan birer üyenin bulunacağı Sebze Üretimi Planlama ve Koordinasyon Komisyonunun kurulması kararlaştırıldı.

“Hem Üretim, Hem Bilim Yapılacak”

İmza töreninin ardından konuşan Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, sebze ve meyve üreticiliğinde devamlılığın ve kararlılığın büyük önem arz ettiğini, birinci altın kuralın ise toprağın yapısı ve iklim koşullarına uygun ekimin yapılması olduğunu belirterek, bilimsel destek ve teknolojik donanımlardan faydalanılması hususunun da üreticilikte önemli olduğunu söyledi.

Protokol kapsamında Ziraat Fakültesi öğrencilerinin bölgeye uygun sebze çeşitlerinin üretimi konusunda yapacakları Ar-Ge, tez ve staj çalışmaları için Bitkisel Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından her yıl belirlenen arazilerde sağlanacak iş birliği ile çeşit ve ürün geliştirme konusunda ortak çalışmalar yürütüleceğini aktaran Rektör Çomaklı, arazi üzerine yapılacak üretim, demonstrasyon ve araştırma planlamasının yıllık olarak komisyon tarafından belirleneceğini ifade etti.

“İmzaladığımız Protokol, Topluma Katkı Misyonuna Güç Katıyor”

Atatürk Üniversitesinin tarım ve hayvancılık anlamında üreticinin daima yanında olduğunu vurgulayan Çomaklı: “Topluma katkı misyonuna güç katan söz konusu protokolle, bir taraftan bilimsel ve teknolojik anlamda üreticimize destek olurken, diğer taraftan da öğrencilerimize AR-GE, tez ve staj çalışmaları için altyapı oluşturmuş olacağız. Veteriner Fakültesi, Ziraat Fakültesi ve Bitkisel Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi sayesinde tarım ve hayvancılık konusunda bölgede önemli ölçüde ilerleme kaydedildi. Akademisyenlerimiz tarafından çiftçilerimize verilen eğitimler ve destekler sayesinde üretimin arttığını ve kayıpların azaldığını görmekteyiz. Bu durum da bizleri halkın hizmetinde olan bir üniversite olarak ziyadesiyle memnun ediyor” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Elazığ’da yurtlar Ramazan’a hazır


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi Snowboard Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, ligin ikinci yarısına 35 milyon TL yatırımla başladı


Van Spor

Beytepe Koleji öğrencilerinden basketbolda çifte galibiyet


Van Spor

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ