Minibüsçüler ve Umum Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce:

Genel 18.10.2017 14:27:08 0
Minibüsçüler ve Umum Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce:
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.10.2017 14:27
Malatya Minibüsçüler ve Umum Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, son günlerde servisçi esnaflarına karşı yoğun bir şekilde denetim yapıldığını ileri sürerek, “Biz, ‘Esnafımız denetlenmesin’ demiyoruz ama her köşe başında, her sokakta esnafımız durdurulup kontrol yapılıyor ve esnaflarımız baskı altına alınıyor. Esnafımız artık patlama noktasında, burada hem öğrenciler hem de servisçiler mağdur oluyor. Bu şekilde devam ederse kontak kapatacağız” dedi.
2017-2018 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte servisçi esnaflarıyla beraber sorunsuz ve güvenli bir taşımacılık yapabilmek için tüm güvenlik önemlerini aldıklarını söyleyen İnce, “Türkiye’de örnek bir servis taşımacılığı yapıyoruz. Herhangi bir yüz kızartıcı suçu olamadan taşımacılık yapan esnafa teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Başkan İnce, son günlerde gerek jandarma gerekse emniyet tarafından servisçilere yönelik denetimlerin sıklaştırıldığını öne sürerek, denetimlerin yapılmasına karşı olmadıklarını ancak sık denetimlerin hem öğrencileri hem de servisçileri mağdur ettiğini söyledi.
İnce, “Son zamanlarda İzmir ve İstanbul’da yaşanan olayların ardından Malatya’da servisçi esnaflarımızın üzerine Malatya Emniyet Müdürlüğü trafik polisleri ve Jandarma ekipleri tarafından yoğun ve baskıcı bir şekilde esnafımız her köşe başında, okul önlerinde sık sık kontrol ediliyor ve esnafımıza denetim yapılıyor. Bizler bu konuda, ‘Esnaflarımız denetlenmesin’ demiyoruz. Tabi ki bizler belli bir denetimden ve uygulamalardan geçmek zorundayız. Bizler Malatya Büyükşehir Belediyesinden çalışma ruhsatı almış ve devletin kontrolünde olan esnaflarız. Bizler korsan esnaflık yapmıyoruz, bu noktada esnaflarımız patlama noktasına gelmiştir. Günde 3 veya 4 defa polis ekipleri veya jandarma ekipleri tarafından bir araç durdurularak kontrol edilmektedir. Servislerimizin her köşe başında durulması ve kontrol edilmesinden biz rahatsız değiliz. Aracın içinde öğrencilerimiz var, yavrularımız var. Kontrol edilen okul servisi okuluna geç kalıyor, sonra da öğrenci velileriyle servisçiler sorun yaşıyor. Bu şekilde, yoğun denetimler devam ettiği müddetçe bizler servisçi esnaflarımızla beraber araçlarımızı jandarma ve emniyete teslim edeceğiz ve kontak kapatacağız. Bizler polisimizle ve jandarmamızla kavga etmeyiz, onlara saygılıyız ancak bu şekilde bir uygulama olmaz. Kabul edilecek bir uygulama şekli değildir bu. Sahada korsan taşımacılar hiçbir kontrol veya denetimden geçmezken, sokakta park yasağı olan yerler kontrol edilmezken, şehir içindeki trafik kontrolü yapılmazken minibüsçü ve servisçi avına çıkmak ve her köşe başında durdurmak ve baskı kurmak doğru bir karar değildir. Ben bu konuda yetkililerden çözüm bekliyorum” diye konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ