Milletvekili Kahtalı’dan Barış Pınarı Harekatı değerlendirmesi

Ak Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Türkiye’nin Önemli Bir Süreçten Geçtiğini Belirterek 40 Yıldır Verilen Terörle Mücadelenin Artık Sonunu Getirme Adına Önemli Adımların Atıldığını Söyledi.

Genel 6.11.2019 11:15:25 0
Milletvekili Kahtalı’dan Barış Pınarı Harekatı değerlendirmesi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.11.2019 11:15

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Suriye’nin doğusunda kurulmak istenen terör koridoruna yönelik başlatılan Barış Pınarı Hareketinin çok kısa sürede başarıyla tamamlandığını belirterek, "İşimizi ne kadar ciddi tuttuğumuzu dünya da görmüş oldu” dedi.

Bu süreçte ABD ve Rusya ile yapılan diplomatik görüşmelerin de Türkiye’nin bu noktada ne kadar haklı olduğunu da gösterdiğini ifade eden Kahtalı, “Bu iş hem sahada hem de masada Türkiye lehine sonuçlanmış ve haklılığımız bir kez daha ortaya çıkmıştır. 40 yıldır terörle mücadele de sarf ettiğimiz enerjiyi artık Türkiye’nin geleceği için harcaması gerektiğini, şuanda ülkemizde barındırdığımız 4 milyon mülteciyi de geri kendi ülkelerine göndermemiz gerektiğini iyi ifade ettik” şeklinde konuştu.

Mehmetçiğin Barış Pınarı Hareketinde gösterdiği başarıyla hiçbir sivile zarar vermeden ilerlediğini ve tamamen teröristlere yönelik operasyon düzenlediğini dile getiren Milletvekili Kahtalı, “Şuanda baştan da belirlediğimiz gibi 30 kilometre derinliğinde ki güvenli bölge dediğimiz alanda Rusya ile birlikte devriye atıyoruz. Bu alanın güvenli kalması için gerekli tedbirleri alıyoruz, gözetleme kuleleri ile emniyeti sağlamak adına birlikte çalışıyoruz” diye konuştu.

“Mücadelemiz devam edecek”

Türkiye’nin 40 yıllık terörle mücadele sürecinde çok sayıda sivil halkı ve güvenlik güçlerini şehit verdiğini de anımsatan Kahtalı, “Bu ülkede bir daha terörün konuşulmaması adına, Türkiye artık kendi istihbaratını yapan, kendi silahları ile mücadele edebilen bir konuma geldi. Bu çok önemli bizim için. Bu kapsamda Barış Pınarı Hareketini başarı ile tamamladık ve orayı terör unsurlarından tamamen temizlemek adına mücadelemiz devam edecek” dedi.

Türkiye’nin başarıyla tamamladığı Barış Pınarı Hareketi’ne karşı çıkan ülkelere de eleştirilerde bulunan Milletvekili Kahtalı, “Terör örgütlerini kullanan bunlar. PKK/PYD, DEAŞ, DHKP-C gibi örgütlerini bu emperyalist, Siyonist güçler kullanıyor. Bunları örgütleyen, ekonomik destek veren, silah ve mühimmat temin eden de bunlar. Bunlar Orta Doğu’ya sözde barış götüreceğiz diyerek yola çıktıklarında Irak’ta 1,5 milyon insanı öldürdüler. Daha sonra Suriye’de aynı şeyi yaptılar, 1 milyona yakın insanın hayatını kaybetmesine neden oldular” ifadelerine yer verdi.

“Allah’a şükür oyunlarını bozduk”

Türkiye’nin haklı operasyonuna karşı çıkan ülkeleri terör örgütlerine destek vermekle suçlayan Kahtalı, “Bu ülkeler Türkiye’nin aleyhine olacak ne varsa kullanmak için ellerinden geleni ortaya koydular. Cumhurbaşkanımızın, Başkomutanımızın dirayetli duruşu ile Allah’a şükür onların oyunlarını bozduk” ifadelerini kullandı. Bölgedeki terör unsurlarına binlerce tır silah ve mühimmat desteği sağlanıldığını söyleyen Kahtalı, “Oradaki terör guruplarını silahlandırılarak Türkiye karşı saldırılarda bulunuluyor. Hem Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması hem de sınırımızda terör devletinin kurulmasına müsaade etmemek için her türlü tehdidi ortadan kaldırma adına bu operasyonumuzu yaptık” dedi.

“Türkiye dünyada söz sahibi olduğunu herkese kanıtlamış bir ülke”

Türkiye’ye karşı ambargo ve ekonomik tehditlerin de artık bir öneminin olmadığını belirten Kahtalı, “Artık Türkiye o dönemi geçmiş bir ülke, artık Türkiye kendi kabuğunu yırtmış, dünyada söz sahibi olduğunu herkese kanıtlamış bir ülke. Allah’a şükürler olsun, bundan sonrada da birlik ve beraberliğimizi koruyarak oluşabilecek her türlü terörü ortadan kaldırma gayretimizi tüm dünya gördü” diye konuştu.

Barış Pınarı Hareketi ile birlikte Türkiye’nın sınırındaki bölgenin güvenli hale geldiğini belirten Kahtalı, Türkiye’de bulunan 4 milyona yakın Suriyeli muhacirin de sağ salim yurtlarına dönebileceklerini söyledi. Kahtalı bunun için güvenli bölgede yeni yerlerin imara açılacağını söyleyerek Suriyelilerin kendi yurtlarına güvenli bir şekilde yerleştiriliş olacağını ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ