Milletvekili Fendoğlu: Şeker arazisine Yüksek Güvenlikli Psikiyatri Hastanesi kurulmasına müsaade edemeyiz

Milliyetçi Hareket Partisi (mhp) Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Malatya Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret Etti.

Genel 21.01.2020 17:29:33 0
Milletvekili Fendoğlu: Şeker arazisine Yüksek Güvenlikli Psikiyatri Hastanesi kurulmasına müsaade edemeyiz
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 21.01.2020 17:29

Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, “Şeker arazisine Yüksek Güvenlikli Psikiyatri Hastanesi kurulmasına müsaade edemeyiz.” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Malatya Gazeteciler Cemiyeti ile Gazete ve Televizyoncular Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Beraberinde bazı parti yöneticileriyle birlikte gazetecilerin iki sivil toplum kuruluşunu ayrı ayrı ziyaret eden Milletvekili Mehmet Fendoğlu, buralarda yaptığı konuşmalarda, basının önemine temas etti.

Basının vatandaş ile idareciler arasında köprü görevi yaptığına dikkat çeken Fendoğlu, basını her zaman önemsediklerini vurguladı.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti(MGC) Başkanı Vahap Güner, “Malatya Devlet Hastanesi yanına bir süreden beri Psikiyatri ve Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi yapılacağı konuşuluyor. Bu bir çeşit hapishanedir. Şehir merkezinde olması son derece tehlikelidir. Bunu bir yatırım olarak görmüyoruz. Şeker Lojmanlarının bulunduğu alan Sivas Kültür ve Tabiat Kurulunca tescil edilmişti, ancak bu karar bozulmuştur. Görünen ve duyulan o dur ki Şeker Lojmanlarının bulunduğu alana Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi Ankara’da bulunan bir Şirket tarafından yeniden gündeme getirilmektedir. Bu konuda kararlı olduğunuzu biliyoruz, buna fırsat verilmemesini bekliyoruz” dedi.

Malatya Şeker arazisine Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesinin yapılacağı iddialarına tepki gösteren Fendoğlu, “Buraya böyle bir hastane yapılamaz, önceden engel olduk, yine engel oluruz” ifadelerini kullandı.

Fendoğlu, “Geçmiş yıllarda Psikiyatri Hastanesinin Şeker arazisine kurulacağını haber alınca tavrımızı ortaya koymuştuk. Bu günde aynı şekilde kararlıyız, Malatya’ya, hele hele Şeker arazisine Yüksek Güvenlikli Psikiyatri Hastanesi kurulmasına müsaade edemeyiz. Hemen harekete geçerek Sağlık Bakanımızdan bilgi isteyeceğim ve gerekiyorsa da yeniden Meclise getiririm. Bir çeşit Hapishane olan Psikiyatri Hastanesi şehrin göbeğine asla kurulamaz. Daha uygun yer bulunmalıdır. Kaldı ki Malatya’nın böyle bir talebi de yoktur. Proje de yeri yoktur, dayatmalarla bu iş yapılamaz. Tüm arkadaşlarımız bu işe karşıdır.” diye konuştu.

Malatya Basınının sorunları bilen ve kendilerine yol gösteren kurumlar olduklarını gördüklerini dile getiren Fendoğlu, “Malatya’da iki Cemiyetimiz var. Rekabet her zaman işi güzelleştirir. Basın ben de dahil doğru bildiği her şeyi eleştirmelidir, ben bundan memnuniyet duyarım. Bizler yarın gideriz yine sizleri okuyacağız, sizler devam edeceksiniz. O nedenle bizler Malatya basınımızı ve tüm kurumlarını önemsiyoruz. Onlara başarılar diliyoruz. Cemiyetimiz yöneticilerine de bizleri misafir ettikleri için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ziyarette, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner ile Gazete ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Fatih Avcı, mesleki sorunları dile getirdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Elazığ’da yurtlar Ramazan’a hazır


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ