Milletvekili Fendoğlu, Atatürk'e hakaret eden öğretmenle ilgili açıklama yaptı

Genel 10.10.2018 13:55:07 0
Milletvekili Fendoğlu, Atatürk
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.10.2018 13:55
MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, sosyal medya hesabından Atatürk’e hakaretten tutuklanan öğretmen M.K. ile ilgili açıklamalarda bulundu.
MHP Milletvekili Mehmet Fendoğlu yaptığı basın açıklamasında, Malatya’da sınıf öğretmenliği yapan şahsın sosyal medya hesabından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret içeren paylaşımlarda bulunmasının herkesi derinden yaraladığını vurgulayarak, “Konunun duyulması ile birlikte oluşan haklı tepkiler üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğünce inceleme başlatılmış ve sonrasında bu şahıs gözaltına almıştır. Evinde arama yapılan bu şahıs Atatürk aleyhine işlenen suçlar hakkında kanuna muhalefet suçundan adliyeye sevk edilmiş olup çıkarıldığı nöbetçi mahkemece de tutuklanmıştır” şeklinde konuştu.
Fendoğlu, “Malatyalılar her zaman ülkemizi kurtaran ulu önderimizi minnet duygusu ile anmış ve atalarına gerekli saygıyı göstermiştir. Hepimizi derinden yaralayan ve ülkemizin kurtuluşu için canını ortaya koyan kahramanlara yönelik hakaretler elbette cezasını bulacaktır. Aziz Türk Milleti’nin vekili olarak konunun takipçisi olacağım. Ülkemizin kurucusu Mustafa kemal Atatürk’e yönelik hakaretler aslında tüm ulusa yapılmış hakarettir. Ülkesini seven ve milletine bağlı hiçbir bireyin bu hakaretleri hazmetme ihtimali yoktur. Bu nedenle bu büyük saygısızlığın ve atalarımızın hatırasına olan vefasızlığın hukuk önünde de cezasını göreceğine eminim. Malatyamızın böylesi bir olay ile gündeme gelmiş olması da tüm hemşehrilerimizi üzmüştür. Ben bu basın açıklamam ile Malatya’nın atalarının değerini bilen ve milli değerlerine bağlı kadirşinas insanlardan oluştuğunu ifade etmek istedim. Ülkemizin kurucusu olan Ulu Öndere yönelik hakaretlerin Malatyalıları derinden üzdüğünü tekrar ifade ederek başta Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle ve hürmetle anıyorum” diye konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ