Milletvekili Çelebi’den Bakan Turhan’a Ağrı talepleri

Ak Parti Ağrı Milletvekili Ve Plan Ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ekrem Çelebi, Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığı’nın Bütçe Görüşmelerinde, Bakan Mehmet Cahit Turhan’dan Ağrı’ya İlişkin Birçok Talepte Bulundu.

Genel 29.11.2019 15:08:05 0
Milletvekili Çelebi’den Bakan Turhan’a Ağrı talepleri
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 29.11.2019 15:08

AK Parti Ağrı Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ekrem Çelebi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde, Bakan Mehmet Cahit Turhan’dan Ağrı’ya ilişkin birçok talepte bulundu.

Çelebi, Bakan Turhan’dan “2020 Yılı İshakpaşa Sarayı Yılı Olsun’ kampanyasına da destek istedi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bakanlıkların 2020 yılı bütçe görüşmeleri sürerken, AK Parti Ağrı Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ekrem Çelebi de, Ağrı’ya ilişkin talepleri iletiyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2020 yılı bütçe görüşmelerinde söz alan Milletvekili Çelebi, Türkiye’nin AK Parti hükümetleri döneminde ulaştırma ve altyapı alanında çağ atladığını söyledi. Çelebi, “Son 17 yılda Türkiye’nin dört bir yanına yollar ve köprüler yapılmış, havayolu ulaşımımızda her vatandaşımızın kolaylıkla erişimi sağlanmış, Cumhuriyet döneminin en uzun demir ağı örülmüştür” dedi.

‘Ağrı için demiryolu, köprü ve kavşak talebi’

Milletvekili Çelebi, Ulaştırma Bakanı Turhan’a Ağrı’ya ilişkin taleplerini de iletti. Çelebi, Ağrı ile ilgili talepleri şöyle sıraladı: “Ağrı ilinin Erzurum Karayolu Bölge Müdürlüğü üzerinden alınarak, Ağrı’da Karayolları Bölge Müdürlüğünün kurulması, Ankara’dan Erzurum’un Horasan ilçesine kadar gelen demiryolu ağının Ağrı üzerinden İran’a kadar uzatılması, Tutak - Patnos karayolu üzerine 2 adet viyadük yapılması, Ağrı şehir merkezinde bulunan Ağrı Terminal ve Hastane Önü Kavşak ve Köprü Projesinin 2020 yılı yatırım programına alınmasını istiyoruz” diye konuştu.

‘2020 İshak Paşa Yılı Olsun, kampanyasına destek’

Milletvekili Ekrem Çelebi, ayrıca 2020 yılının İshak Paşa Sarayı Yılı olması için başlattığı kampanyaya da destek istedi. Çelebi, şunları söyledi: “Şehr-i Nuh Ağrı’mız, zengin kültürüyle, doğasıyla, efsaneleriyle eşsiz bir coğrafyaya ve medeniyete ev sahipliği yapıyor. Biz Doğu’dan yükselen ışığın tüm Türkiye’yi aydınlatmasını istiyoruz. İlimizin çok geniş bir turizm potansiyeli var. Biz, ilimizi, bölgemizi terörle, terörizmle değil, turizmle anmaya çağırıyoruz. Sayın Bakanımız, sizden de 2020 İshak Paşa Sarayı Yılı’ olsun kampanyamıza destek olmanızı bekliyoruz.”

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ