Milletvekili Çelebi: TOKİ konutları Ağrı’nın çehresini değiştirecek

TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU ÜYESİ VE AK PARTİ AĞRI MİLLETVEKİLİ EKREM ÇELEBİ, MAHALLE KÜLTÜRÜNÜ YAŞATACAK, YATAY MİMARİ ANLAYIŞIYLA AĞRI’YA İNŞA EDİLECEK TOKİ KONUTLARININ ŞEHRİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEĞİNİ SÖYLEDİ.

Genel 6.06.2020 10:39:05 0
Milletvekili Çelebi: TOKİ konutları Ağrı’nın çehresini değiştirecek
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.06.2020 10:39

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, mahalle kültürünü yaşatacak, yatay mimari anlayışıyla Ağrı’ya inşa edilecek TOKİ konutlarının şehrin çehresini değiştireceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinesi, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın destekleriyle “Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut’ projesinin hayata geçirildiğini belirten Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, bu kapsamda Ağrı merkez Yolugüzel’e inşa edilecek 300 konut ihalesinin geçtiğimiz perşembe günü yapıldığını anımsattı. Vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olacağını kaydeden Çelebi, “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan proje ile kadim şehrimiz Ağrı’ya da yapılacak 300 konutun ihalesi gerçekleşti. Ağrı merkez Yolugüzel mevkiine geleneksel semt kültürünü geliştiren, mahalle konsepti ve yöresel kent dokusuna uygun, semt sakinleri ile esnafın iç içe olduğu, doğal çevre, altyapı, fiziki ve sosyal ihtiyaçları karşılayan 300 konutluk proje hayat geçirilecek. Yatay mimari anlayışıyla yapılacak olan konutlar, Ağrı’mıza katma değer katacak, şehrimizin çehresini değiştirecek. Şimdiden hemşehrilerimize ve güzel şehrimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Milletvekili Çelebi, yine ‘Sosyal Konut’ projesi kapsamında TOKİ tarafından yapılacak olan 175’i 2+1, 73’ü 3+1 olmak üzere toplam 250 konutun hak sahiplerinin belirlenme kurasının da 29 Haziran’da yapılacağını sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

Snowboard’un yıldızları Ergan Dağı’nda buluştu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor 3 puan için Kırıkkale’de


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Adem Çağlayan’ın cezası belli oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor forvet hattını Tayyip Kanarya ile güçlendirdi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bizim için kazanımları oldukça yüksek, olumlu bir maç oldu"


Van Spor

Elazığ 2. Amatör Küme’de gruplar belli oldu


Van Spor

Recep Uçar: "Önemli bir avantajı kaybettik ama şansımızı son maça kadar kovalamak istiyoruz"


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor FK: 2 - Çaykur Rizespor: 0


Van Spor

Malatya’da 2. Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası başladı


Van Spor

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ