MHP'den Arakan soykırımına tepki

Genel 6.09.2017 12:15:33 0
MHP
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.09.2017 12:15
MHP Battalgazi İlçe Başkanı Mesut Samanlı, Myanmar’da Müslüman soykırımı yaşandığını ve dünyanın bu soykırımı umursamadığını söyledi.
Arakan başta olmak üzere Myanmar’ın genelinde çeşitli bahanelerle Müslümanların katledildiğini belirten MHP Battalgazi İlçe Başkanı Mesut Samanlı, yapılan soykırımı şiddetle kınadıklarını ifade etti. Samanlı, “Arakan kan ağlıyor, dünya umursamıyor. Anlaşılan o ki, öldürülen, kanı akıtılan Müslümanlar olunca üzülmeye, önlemeye gerek duyulmamaktadır" dedi.
Yaşanan katliamın son derece vahşice olduğunu dile getiren Samanlı “Bugün Myanmar-Arakan’da kelimenin tam anlamıyla soykırıma dönüşmüş korkunç bir zulüm ve insanlık trajedisi yaşanmaktadır. Evrensel emperyalizmin Myanmarlı Müslümanlara on yıllardır baskı ve şiddet uygulayan Uzakdoğu, evinden, yurdundan sürüp, servetlerini yağma, topraklarını talan ettiği insanları, bu kadarla da yetinmeyip en acımasız bir şekilde katletmektedir. Maalesef bütün dünya bunu sadece seyrediyor, aynı katliamlar Hristyanlara veya Yahudilere yapılsa yine sessiz kalırlar mı acaba? Peki bu saldırıların sebebi ne. Arakan’dan Çin’e uzanan petrol ve doğalgaz boru hattı, ayrıca orda bulunan petrol ve doğalgaz kaynakları. Bu zulümden kaçmak isteyen Müslümanlar Bangladeş’e sığınmak için nehri geçmeye çalışırken çoğu çocuk ve kadın olan hayatlarını kaybediyor. Oradaki kardeşlerimizin sesi olmaya devam edeceğiz, bu zulmü duyurmayı sürdüreceğiz. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Arakan’lı Müslümanlara sahip çıkacağız” şeklinde konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ