Metin Feyzioğlu: 'Cumhurbaşkanlığına aday değilim'

Genel 19.04.2018 17:29:49 0
Metin Feyzioğlu:
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.04.2018 17:29
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Cumhurbaşkanlığına aday olmadığını açıkladı.
Sabah saatlerinde Muş’a gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Hürriyet Mahallesi’ndeki Muş Baro Başkanlığı hizmet binasının açılışına katıldı. Açılış kurdelesini kesen Feyzioğlu ve bölge baro başkanları, daha sonra hizmet binasını gezdi.
Daha sonra basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerin sorularını yanıtlayan Metin Feyzioğlu, seçim olduğu zaman en başta ‘hayırlı olsun’ denilmesi gerektiğini söyledi. Sandığın demokraside vazgeçilmez olduğuna dikkat çeken Feyzioğlu, "Sandık, demokrasinin vazgeçilmezidir. Tek başına sandığın varlığı demokrasiyi göstermiyor ama sandık olmadan demokrasi olmaz. O bakımdan sandığın ortaya konulacak olması doğrudur, iyidir. Zaman olarak tabi tartışılacaktır toplumda, hazırlanmaya vakit var mıdır, yok mudur, bunlar siyasi partilerin tartışacağı hususlardır. Türkiye Barolar Birliği Başkanı olarak ve bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak seçimde ister Cumhurbaşkanlığına talip olsunlar, ister milletvekilliğine talip olsunlar, tüm adaylara ve siyasi partilere buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum. Lütfen Türkiye’yi germeyin, Türkiye’nin kucaklaşmaya ihtiyacı var. Çünkü yukarıda siyasetçiler birbirleriyle en ağır şekilde kavga ederken, ezici büyüklükteki bir çoğunluk bundan mutsuz. Türkiye bir nefret ve koşulsuz sevda arasına sıkıştırılmış ve asıl konuları konuşamıyoruz" dedi.
Cumhurbaşkanlığı için aday olmadığını ifade eden Feyzioğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Hayır, böyle bir konuşmam, görüşmem de kimseyle yok. Zaten talipte olunmaz. Cumhurbaşkanlığına talip olunmaz. Cumhurbaşkanlığı görevi, size gelir, verilir, talimattır. Bu Türkiye’nin en yüksek makamı, ‘bunu istemiyorum’ demek şımarıklıktır, ‘istiyorum’ demek haddini bilmemektir. Yani çok lüzumsuz bulurum, bu konuda bir yorum yapmayı. Biz Türkiye için nerede olmamız gerekiyorsa oradayız."
Yapılan açıklamaların ardından Metin Feyzioğlu ve beraberindeki heyet yemeğe geçti.
Muş Baro Başkanlığının hizmet binası açılış törenine Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Muş Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, Muş, Batman, Bitlis, Şırnak, Mardin, Hakkari, Erzurum, Adıyaman ve Bingöl baro başkanları ile avukatlar katıldı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ