Mete Yarar: 'Menbiç operasyonun ilk safhası başladı'

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, Menbiç ve Aynel Arab operasyonlarının ilk safhasının başladığını belirterek, “Neden? Bu süreçte en önemli hazırlıklardan bir tanesi de siyasal anlamda ve karşı tarafla görüşmeler anlamında

Genel 9.04.2018 22:28:21 0
Mete Yarar:
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.04.2018 22:28

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, Menbiç ve Aynel Arab operasyonlarının ilk safhasının başladığını belirterek, “Neden? Bu süreçte en önemli hazırlıklardan bir tanesi de siyasal anlamda ve karşı tarafla görüşmeler anlamında, yani diplomatik anlamda faaliyetler de aslında faaliyetin bir kısmıdır. Bugün Amerikalılarla, Rusya ile görüşüyorsanız, İran ve diğer muhataplarınızla görüşüyorsanız aslında bu operasyonun ilk safhası da başlamış demektir” dedi.

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, katıldığı bir konferans nedeniyle geldiği Konya’nın Beyşehir ilçesinde gazetecilerin “Sınır ötesi operasyonlar devam edecek mi? Menbiç operasyonu ne zaman başlayacak?” şeklindeki soruları cevaplandırdı. Mete Yarar, Türkiye’de şu anda 3 tane sınır ötesi operasyonun halen devam ettiğini vurgulayarak, “Bunlardan bir tanesi; şu anda bugün İdlib’de 9’uncu gözlem noktası kuruldu. Yani gözlem noktası dediğiniz yer aslında çatışmaların arasından geçerek yerler kuruyorsunuz. Bu da bir operasyon. Bugün itibariyle Kuzey Irak’ta yaklaşık 15 kilometrede yaklaşık 3 tane üs bölgesi kuruldu. Hem de nereye doğru? Kandile doğru bir ana hançer gibi ilerleyerek 15 kilometre Bu da büyük bir operasyon. Aynı zamanda Sincar’da teröristlerin bölgeden çıkartılmasıyla ilgili operasyon sürüyor. Bugün yine Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde insani yardım anlamında faaliyetler sürüyor. Aslında her biri sürüyor ve her biri de başarıyla takip ediliyor” dedi.

“Menbiç ve Aynel Arab operasyonları bence başladı"

Türkiye’nin Menbiç ve Aynel Arab’a düzenlemesi beklenen operasyonlarla ilgili olarak da Yarar, “Ama sizin sorduğunuz soru Menbiç ne zaman, Aynel Arab ne zaman başlayacak, diyorsanız? Bence başladı. Neden? Bu süreçte en önemli hazırlıklardan bir tanesi de siyasal anlamda ve karşı tarafla görüşmeler anlamında, yani diplomatik anlamda faaliyetler de aslında faaliyetin bir kısmıdır. Bugün Amerikalılarla, Rusya ile görüşüyorsanız, İran ve diğer muhataplarınızla görüşüyorsanız aslında bu operasyonun ilk safhası da başlamış demektir. Ben hepsinin beraber sürdürüldüğünü düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Mehmetçik’e moral ziyaretinde bulunan sanatçılara yapılan eleştiriler

Mete Yarar, Hatay’da Mehmetçik’e moral ziyaretinde bulunan sanatçılar hakkında yapılan eleştirilere, “Hadi siz gitmediniz, gidene niye laf söylüyorsunuz?” diyerek tepki gösterdi.

Yarar, “Bu ülkede insanların özellikle askerini desteklemesi ile ilgili neden eleştirirsiniz, bunun sonucunu onlar açıklasınlar” diyerek, “Yani biz niye gittiğimizi veya niye orada bulunduğumuzu niye orada açıklamak zorundayız, yani PYD için gidenlere bu hesap sorulmazken, barikatlar döneminde teröristlerin bulunduğu bölgelere gidenlere sorulmazken, neden askerini ziyaret etmek için gidenlere sorulur, niçin gittiyse gitti, askerinin yanında bulundu mu, askere moral verdi mi, askerle beraber zaman geçirebildi mi ve bunun sonucunda linç edileceğini bildiği halde gitti mi? Dikkat edin son dönemde bu tür olaylara katılanların tamamı neredeyse sosyal medya üzerinden linç ediliyor. Yani sanatçı anlamında Bu riski alan insanlar varken, niye bu insanlara bu kadar laf söyleme gereği hissediliyor? Bir kez daha söylüyorum, şunu söyleyebilirsiniz; katılmazsınız, siz gitmezsiniz, ama gidene de laf söylemezsiniz, zaten sıkıntı orada başlıyor. Gidene niye laf söylüyorsunuz, hadi siz gitmediniz, gidene niye laf söylüyorsunuz. Benim kabul edemediğim taraf burada başlıyor ve herhalde muhtemelen benim gibi birçok insan da bunu kabul etmemiştir” ifadelerini kullandı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi, ÜNİLİG Türkiye şampiyonluğunu kutladı


Van Spor

Elazığ dartta Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Hakkari’de ‘satranç il birinciliği’ yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ