Mehmetçik, İran sınırındaki öğrencileri misafir etti

Hakkari’nin Yüksekova İlçesinin İran Sınırındaki Esendere Çok Programlı Anadolu Lisesinde Okuyan 35 Öğrenci, 3. Piyade Tümen Komutanlığı 7. Hudut Alay Komutanlığı Tank Bölüğüne Misafir Oldu.

Genel 1.11.2019 15:50:28 0
Mehmetçik, İran sınırındaki öğrencileri misafir etti
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.11.2019 15:50

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin İran sınırındaki Esendere Çok Programlı Anadolu Lisesinde okuyan 35 öğrenci, 3. Piyade Tümen Komutanlığı 7. Hudut Alay Komutanlığı Tank Bölüğüne misafir oldu.

İlçe merkezine 45 kilometre uzaklıkta bulunan Esendere beldesinin Çok Programlı Anadolu Lisesinde okuyan 35 öğrenci ve 3 öğretmen, 7. Hudut Alay Komutanlığı Tank Bölüğünü ziyaret etti. Misafir edilen 35 öğrenci, askerler eşliğinde askeri helikopterleri ve tankları inceledi. Askeri yetkililerden bilgiler alan öğrenciler, Mehmetçik tarafında misafir edildikleri için çok mutlu olduklarını söylediler.

Esendere Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Kenan Canan, askeriyenin Türk milletindeki yerinin bambaşka olduğunu belirterek, “Bütün aileler erkek çocuklarını, zamanı geldiğinde vatana emanet eder. Ana kucağından asker ocağına gitmek zor gelse de yeri gelir yeni aileler kurmaya vesile olur. Karda kışta, bazen yeni bir evladı annelerine sağlıkla kavuşturur, zorda kalanlara ulaştırır yardımını, sivillere sığınacak bir yuva olur ve herkese bu ailenin bizim de bir ailemiz olduğunu gösterir. Merhamettir bir diğer adı. Dünyanın diğer ordularından ayrılmasının sebebi de bundandır. Bunların yanı sıra dünyada disiplin konusunda örneği yoktur. Kapısından ilk adımınızı attığınızda bir tek askeri bile üstü başı dağınık, ayakkabıları bağlanmamış göremeyiz. Bu askeri disiplin örneğini göstermek, askeri ortamı yaşatmak ve askerlikle ilgili meslek tanıtımını yapmak amacıyla öğrencilerimizi 3. Piyade Tümeni 7. Hudut Alayı Tank Bölüğünü götürdük. Bizleri en güzel şekilde ağırlayan ve öğrencilerimizin sorularını içtenlikle cevaplayan Tank Bölük Timi Komutanı Tank Binbaşı Emrah Haluk Akdere’ye ve askerlerimize teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ