MEB lise öğrencileri için evden katılabilecekleri 3 yarışma düzenledi

'Evde Kodluyorum', 'Çevreyi Korumaya Evden Başlıyoruz' ve 'Kitap Okuma ve Eleştirel Bakış' isimli yarışmalara, fen, sosyal bilimler ve Anadolu lisesi öğrencileri katılabilecek.

Genel 20.03.2020 14:56:47 0
MEB lise öğrencileri için evden katılabilecekleri 3 yarışma düzenledi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 20.03.2020 14:56

ANKARA (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), fen, sosyal bilimler ve Anadolu lisesi öğrencileri arasında "Evde Kodluyorum", "Çevreyi Korumaya Evden Başlıyoruz" ve "Kitap Okuma ve Eleştirel Bakış" isimli üç yarışma düzenleyecek.

Bakanlık, koronavirüs önlemleri kapsamında 23-27 Mart'ta uzaktan eğitim görecek öğrencilerin motivasyonunu artırmak, eğitsel ve kültürel faaliyetlere yönelmesini ve ders dışı aktiviteler yapmasını sağlamak amacıyla evde hazırlanabilecekleri 3 farklı yarışma planladı.

Bu kapsamda, ortaöğretime bağlı fen, sosyal bilimler ve Anadolu liselerinde öğrenim gören öğrenciler arasında "Evde Kodluyorum" adlı tasarım ve kodlama, "Çevreyi Korumaya Evden Başlıyoruz” adlı geri dönüşüm fotoğraf ve video yarışması ile "Kitap Okuma ve Eleştirel Bakış" yarışmaları yapılacak.

Öğrenciler, "Evde Kodluyorum" yarışmasına oyun veya herhangi bir işi yerine getirebilen bir yazılımla katılabilecek. 20 Nisan'a kadar başvurulacak yarışmada, tüm katılımcılara katılım belgesi verilecek. Birinci, ikinci ile üçüncüye veya takım üyelerine, e-kitap okuyucu cihazları hediye edilecek. Dördüncü ve beşinci öğrencilere veya takım üyelerine mansiyon ödülü verilecek.

Öğrencilerin eleştirel düşünme ile okuma becerileri kazanarak düşünceleri ve hayatlarına doğru yön veren bireyler olmasını sağlamanın amaçlandığı "Kitap Okuma ve Eleştirel Bakış" yarışmasına ise 3 Nisan'a kadar başvurulabilecek. Yarışmaya öğrenciler, okudukları kitaba ilişkin zaman, mekan, yer ve karakter tahlili, olumlu olumsuz eleştiriler, genel görüşleri ve "Ben olsaydım bu kitabı şöyle yazardım." şeklindeki özgün metinlerini içeren formla katılacak. Bakanlıkça yapılan değerlendirmede dereceye giren öğrencilerden ilk üçü e-kitap okuyucu, dördüncü ve beşinci mansiyonla ödüllendirilecek.

"Çevreyi Korumaya Evden Başlıyoruz" adlı yarışmayla ise evde geri dönüşüm yaparak, doğaya ve çevreye koruyucu katkı sunulması, böylece doğa ve çevreyi koruma bilincinin oluşması amaçlanıyor. Bunun için öğrenciler, evde geri dönüşüm kapsamında yaptıkları etkinliğin fotoğrafı veya videosunu çekecek. Başvuruları 20 Nisan'a kadar alınacak yarışmada öğrencilere katılım belgesi verilecek, birinci, ikinci ve üçüncüler ile takım üyelerine sürpriz ödüller takdim edilecek.

Öğrenciler, yarışmalara ilişkin ayrıntılı bilgiye "ogm.meb.gov.tr" internet adresinden ulaşabilecek.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ