Maserati'den elektrikli ve otonom araç yatırımı

- Maserati, elektrikli araçlar, otonom sürüş teknolojileri ve üretim hatlarındaki yenilikler kapsamında toplam 5 milyar avro tutarında yatırım planlıyor - Şirkete özgü sürüş dinamiklerinin yanında hızlı şarj özellikleri, yeni nesil e

Genel 10.10.2019 10:59:01 0
Maserati
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.10.2019 10:59

İSTANBUL (AA) - Maserati, Fiat Chrysler Automobiles'ın (FCA) İtalya’ya yaptığı 5 milyar avroluk yatırım ile tesis yenileme, elektrifikasyon ve otonom sürüş teknolojileri kapsamındaki planlarını duyurdu.

Maserati açıklamasına göre, şirket, elektrikli araçlar, otonom sürüş teknolojileri ve üretim hatlarındaki yenilikler kapsamında toplam 5 milyar avro tutarında yatırım planlıyor.

Plan dahilindeki yeni modeller, teknolojiyle Maserati'nin geleneksel değerlerini aynı potada birleştirecek benzersiz spor otomobiller olarak tasarlanıyor. Markanın 5 milyar avroluk yatırımı çerçevesinde Modena'daki fabrikasında 800 milyon avroluk yatırım ile devreye alınacak yeni üretim hattının 2020 yılının ilk çeyreğinde açılması planlanıyor. Elektrikli Maserati serisinin üretiminin plan dahilinde 2021 yılında başlaması bekleniyor.

- Yenilikçi ve elektrikli Maserati modelleri

Açıklamaya göre, Maserati'nin geleceğe yönelik hazırlıkları kapsamında, Maserati Ghibli, 2020 yılında markanın ilk elektrikli hibrit güç ve aktarma organına sahip otomobili olacak.

Maserati'nin geleneksel değerlerini elektrikli araç teknolojisiyle aynı potada eriten benzersiz bir spor otomobil halini alacak olan elektrikli Ghibli, elektrikli güç ve aktarma organlarını sağlamak üzere üretim hattı yenilenen Modena fabrikasında üretilecek.

Uzun yıllara dayanan köklü ve başarılı geçmişi ile adından söz ettiren GranTurismo ve GranCabrio modelleri de elektrikli versiyonlarıyla Fiat Chrysler Auotomobiles’in 800 milyon avro yatırım yaptığı Torino'daki tesisindeki üretim bandından inecek.

Markanın yepyeni elektrikli otomobili Maserati Utility Vehicle ise Cassino’da üretilerek elektrikli araç pazarında önemli bir rolü üstlenecek. Maserati’nin üreteceği tüm yeni elektrikli modeller, Levante, Quattroporte ve Ghibli olmak üzere Maserati ürün gamındaki güncel prestijli modellerin sürekli gelişen çizgisini tamamlayacak.

- Otonom sürüş teknolojileri

Maserati, üreteceği elektrikli araçlarla birlikte mevcut ürün gamındaki modellerini de otonom sürüş özellikleri ile güncellemek için çalışmalarını sürdürüyor. Gelişmiş otoyol asistanına sahip Maserati'de "Seviye 2" ile başlayan otonom süreç, aracın şerit giriş çıkışlarını sağlayan ve sürücünün kontrolü kaybettiği durumlarda aracı yol kenarında güvenli bir şekilde durduran "Seviye 3"e kadar uzanıyor.

Öte yandan, Fiat Chrysler Automobiles'in 29 Kasım'da Torino'da açıklamış olduğu İtalya’ya yönelik 2019-2021 yatırım planı, 13 adet tamamen yeni veya önemli ölçüde güncellenmiş FCA modeli ile mevcut ya da yeni 12 modelin elektrikli versiyonunu içeriyor. Bu modeller arasında Maserati dışında Fiat'ın Mirafiori'de üretileceği 500'ün elektrikli versiyonu ve Alfa Romeo'nun Pomigliano'da üretileceği yeni bir premium araç da yer alıyor.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

Muş’ta futbol antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor hata yapmak istemiyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un 26. hafta konuğu Osmaniyespor


Van Spor

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ