'Marka Zirvesi 2019' sektörün önde gelenlerini Yeditepe Üniversitesi'nde buluşturdu

- Yeditepe Üniversitesi, İletişim Fakültesi Reklam Tasarımı ve İletişimi ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümlerinin düzenlediği 'Marka Zirvesi 2019' ile sektörün önde gelen markalarının yöneticilerini buluşturdu - Dr. Öğr. Üyes

Genel 10.12.2019 13:12:35 0
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.12.2019 13:12

İSTANBUL (AA) - Yeditepe Üniversitesi, İletişim Fakültesi Reklam Tasarımı ve İletişimi ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümlerinin düzenlediği "Marka Zirvesi 2019" etkinliğinde ulusal ve uluslararası şirketlerin yöneticilerini ağırladı.

Yeditepe Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, dünyada ve Türkiye'de markaların yürüttüğü stratejik yaklaşımlar ve bu amaçla gerçekleştirdiği iletişim faaliyetlerinin ele alındığı "Marka Zirvesi 2019", sektörde önemli bir yere sahip markaların temsilcilerinin öğrencilere deneyimlerini aktardığı bir platform oldu.

Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklam Tasarımı ve İletişimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Duygu Aydın Aslaner koordinatörlüğünde, Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklam Tasarımı ve İletişimi ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümleri öğrencileri tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen zirve, üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Zirvenin açılışında konuşan Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Billur Ülger, marka kavramının yüzlerce değişkeni içinde barındırdığını belirterek marka konusuyla ilgili çok büyük katkıları olacak değerli konukları ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.


- "Zirve, genç iletişimcilerin gelişimine katkı sağlıyor"


Zirveye ilişkin bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Aslaner de günümüzde, dijitalleşme süreciyle birlikte köklü bir değişim ve dönüşüm içerisinde olan markaların, farklılaşmak adına yeni stratejiler inşa ettiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dinamik olan bu süreçte zamanı yakalamak, markaların değişim parametrelerini takip etmek ve ilham veren marka profesyonellerinden doğru stratejik yaklaşımları dinlemek, oldukça önemli bir hale geldi. Bu noktada, Marka Zirvesi 2019 ile Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, teori ile pratiği bir araya getirerek kariyer hedeflerine bir adım daha yaklaşıyor. Sonuç olarak, bu tür güçlü fikir platformları oluşturan nitelikli organizasyonlar, bir yandan genç iletişimcilerin gelişimine katkı sağlarken diğer yandan da Türkiye’de markalaşma konusunun öneminin anlaşılmasında belirgin bir yol çiziyor." diye konuştu.


- "Rekabetçi olabilmeniz için yenilikçi olmak zorundasınız"


Konferansta konuşan NG Hotel CEO’su Mustafa Kamil Berk, markaların toplumla iletişim halinde olması ve toplumun tüm hassasiyetlerini dikkate alması gerektiğini belirterek, "Rekabetçi olabilmeniz için rakiplerinizden farklı düşünmek ve yenilikçi olmak zorundasınız. Dünyadaki en iyi uygulamaları kendi ürünlerinize uyarlamak da sizi farklı kılabiliyor. Bu nedenle dünyadaki trendleri çok iyi takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

VIA Properties Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar da konuşmasında dijital çağın getirdiği yeniliklere dikkat çekerek, "Bu hikâye oyunu değiştirdi. Katlanarak büyüme devam ediyor. İnsanlar evlerinde telefonla, dijital dünyanın sunduğu olanaklarla eğlenebiliyor. Biz insanları evinden çıkartacak ve eğlendirecek alanlar inşa etmeye çalıştık." diye konuştu.

TBWA Tasarım Direktörü Özge Güven, öğrencilere "Müşteriyi ikna etmek için çok ısrarlı ve çok çalışkan olmak gerek. Araştırma yaparak sunacağımız ürünü diğerlerinden farklı kılmalısınız. Önemli olan güzel bir iş değil yeni bir şey üretmektir, çalışan işler üretmelisiniz." tavsiyesinde bulundu.

Projepark Creative&Yapım Ajans Başkanı Özlem Çelik, "İşin içine dijital girince geleneksel medya da reklamı desteklemeye başladı. Tüketiciye ulaşmak için influencer’lar reklam için kaynak oldu. Instagram ise reklam için güçlü bir mecra oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Penti Dijital Dönüşüm İş Lideri Yiğit Kalafatoğlu da bugün en büyük sorunun dijitaldeki alışkanlığın fizikselde sağlanamaması olduğunu belirterek, “Bunu düzeltmek için tüketiciyi anlamaya çalışmalıyız." diye konuştu.

Demirören Medya Pazarlama ve Kurumsal İletişim Uzmanı Umut Tıkır ise gazeteciliğin dijital dönüşümüne ilişkin "Televizyon sinemayı nasıl öldürmediyse, dijital de geleneksel gazeteyi öldürmeyecektir." ifadesini kullandı.





Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır’da öğrenciler floor curling ile tanışıyor


Van Spor

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ