'Mardin'de HDP'li belediyelerden 313 kişi işten çıkarıldı'

Hak-İş Konfederasyonu Mardin İl Başkanı Cihan, 'Mardin'de HDP'li belediyelerden 313 kişi işten çıkarıldı. Hukuki olarak bütün işten çıkarılan arkadaşlarımızla ilgili yasal süreç başlamıştır.' dedi.

Genel 27.07.2019 16:08:51 0
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 27.07.2019 16:08

MARDİN (AA) - Hak-İş Konfederasyonu Mardin İl Başkanı Eşref Cihan, Mardin'de HDP'li belediyelerden 313 kişinin işten çıkarıldığını belirterek, "Hukuki olarak bütün işten çıkarılan arkadaşlarımızla ilgili yasal süreç başlamıştır. Arkadaşlarımızın hakkını her platformda savunacağız." dedi.

Cihan, Hak-İş İl Başkanlığında yaptığı açıklamada, bütün ısrarlara rağmen Mardin Büyükşehir Belediyesinden işçi çıkarılmasına devam edildiğini belirtti.

Eşref Cihan, "Mardin'de HDP'li belediyelerden 313 kişi işten çıkarıldı. Hukuki olarak bütün işten çıkarılan arkadaşlarımızla ilgili yasal süreç başlamıştır. Arkadaşlarımızın hakkını her platformda savunacağız." diye konuştu.

İşten çıkarılan bazı kişilerin açtığı davaların duruşma tarihlerinin belirlendiğini de aktaran Cihan, bir eylem planı oluşturarak, seslerini duyuruncaya kadar bu eylem planını uygulayacaklarını da ifade ederek, şöyle konuştu:

"İşten çıkarılan dul, yetim, şehit yakını, ihtiyaç sahibi arkadaşlarımızla bir araya geldik. Belediye bu işten çıkarmaları ideolojik olarak yapmıştır. Bu insanların mağdur edilmesinin taraftarı hiçbir zaman olmadık, olmayacağız. Ulusal basında çıkan görüşme talebi haberlerinden sonra Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk tarafından bu talep onaylandı ve görüştüm. Geçtiğimiz günlerde Ahmet Türk bir basın toplantısında, 'Bizden öyle bir talepleri olmamış, kendimiz görüşme talep ettik' gibi bir ifade kullanmış. Bunlar gerçeği yansıtmıyor. 2 kez özel kaleme talebimiz oldu, cevap verilmedi. Daha sonra kendileri bizimle görüşme talep etti. Gittik, görüştük, yaşanan sıkıntıları kendileriyle paylaştık. Türk, bu sıkıntıların takipçisi olacağını, bu tür haksız işten çıkarmaların, ideolojik mobbing uygulamaların yapılmayacağını ifade etti. Ama maalesef hala işten çıkarmalar devam ediyor. Bu tür uygulamaların da hukuki olarak, sendika olarak takipçisi olacağımızı belirtmek istiyoruz."

Eşref Cihan, son bir haftadır işten çıkarılma ile ilgili bir başvuru almadıklarına da işaret etti.

Bundan sonraki süreci daha kapsamlı yürüteceklerini dile getiren Cihan, eylem planına ilişkin ise şunları kaydetti:

"15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda oturma eylemi yapıp, ellerimize taş alıp, yüreğimizin taş olmadığını göstereceğiz. Elimizden ekmeğimizi alanlara bir parça ekmek götürüp, Mardin Büyükşehir Belediyesinin önüne bırakma gibi ve daha detaylı, daha kapsamlı planlarımız var. Onları uygulayacağız. Hukukun vereceği kararlara her zaman saygı duyacağız. Genel merkezden 18, yerelde de 4 avukat arkadaşımızla irtibat halindeyiz. Toplamda 22 avukat arkadaşla bu işin takipçisiyiz."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Kars Emniyet Futbol takımı Doğu Anadolu Şampiyonu oldu


Van Spor

Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de namağlup serisi 26. haftada bitti


Van Spor

Digorlu kızlar Türkiye yarı finallerinde Kars’ı temsil edecek


Van Spor

Curling kadın milli takımı, Dünya şampiyonası yolunda


Van Spor

Elazığspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Malatya’ya 4 milyar TL’lik spor yatırımı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ