Malazgirt’te ‘kardeş mahalle’ çalışması

MUŞ’UN MALAZGİRT İLÇESİNİN DANİŞMENTGAZİ MAHALLE MUHTARI HASAN BAŞARAN, YAPTIĞI GİRİŞİMLER SONUCU DÖRT AYRI MAHALLE İLE ‘KARDEŞ MAHALLE’ OLDU.

Genel 12.04.2020 11:55:13 0
Malazgirt’te ‘kardeş mahalle’ çalışması
Tarih: 01.01.0001 00:00

MUŞ (İHA) – Muş’un Malazgirt ilçesinin Danişmentgazi Mahalle Muhtarı Hasan Başaran, yaptığı girişimler sonucu dört ayrı mahalle ile ‘kardeş mahalle’ oldu.

Danişmentgazi Mahallesi; İstanbul Kadıköy Rasimpaşa Mahallesi, İstanbul Beşiktaş Bebek Mahallesi, Beşiktaş Etiler Mahallesi ile Adana’nın Toroslar Mahallesi’yle kardeş mahalle oldu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Danişmentgazi Mahallesi Muhtarı Hasan Başaran, Malazgirt ilçesinde bir ilki yaşamanın mutluğunu yaşadıklarını belirterek, “İlk kardeş muhtarlığımız İstanbul Kadıköy Rasimpaşa Muhtarı Sultan Aksu Kütük oldu. Daha sonra İstanbul’un Beşiktaş ilçesi Bebek Mahalle Muhtarı Türk kökenli vatandaşımız Ayşe Laplanche oldu. Yine Beşiktaş’ta Etiler Mahallesi Muhtarı Seçil Ekşi Yılmaz ile kardeşlik protokolü imzaladık. Son olarak da Adana Toroslar Mahallesi Muhtarı Sibel Pola ile kardeş mahalle olduk. Bizler, amacı Türklere Anadolu’nun kapılarını açan tarihi ilçemiz Malazgirt’i tüm Türkiye’ye tanıtmaktır. O yüzden bu muhtar kardeşlerimizi ziyaret ettik, ilçemizin tarihini ve kültürünü anlattık. Kardeş mahallelerimizi Cumhurbaşkanımızın her yıl katılım sağladığı Malazgirt Zaferi etkiliklerine davet ettik”dedi.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem