Malatyalılardan İsrail’e tepki ‘Mescid-i Aksa’ya destek konvoyu

İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa’da Filistinlilere yönelik düzenlediği saldırılara tepki göstermek için akşam saatlerinde bir araya gelen binlerce Malatyalı, oluşturdukları araç konvoyu ile Filistin halkına destek verdi.

Genel 11.05.2021 01:25:30 0
Malatyalılardan İsrail’e tepki ‘Mescid-i Aksa’ya destek konvoyu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.05.2021 01:25

İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa’da Filistinlilere yönelik düzenlediği saldırılara tepki göstermek için akşam saatlerinde bir araya gelen binlerce Malatyalı, oluşturdukları araç konvoyu ile Filistin halkına destek verdi.

Memur-Sen Genel Başkanlığı İsrail’in Mescid-i Aksa ve Müslümanlara yönelik saldırılarını protesto etmek ve Filistinlilere destek vermek amacıyla Türkiye’de eş zamanlı etkinlik düzenlendi. Memur-Sen Malatya Şubesi koordinesinde kentte faaliyet gösteren çok sayıda sivil toplum kuruluşunun da desteği ile İsrail’e tepki eylemi gerçekleştirildi. Türk ve Filistin bayraklarıyla donattıkları araçlarıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan vatandaşlar pandemi kurallarına uygun olarak tepkilerini dile getirdiler.

Bini aşkın aracın İsrail zulmüne protesto etmek için konvoya katıldıklarını belirten Genç Memur Sen Malatya İl Temsilcisi Oğuzhan Önver, İsrail askerlerine karşı direnen Filistin halkına destek vermek için bir araya geldiklerini belirterek, “Coviti, stratejik bir aparata dönüştüren, insanlığın bu zayıf anında hayasızca ilk kıblemiz Mescidi Aksa’ya saldıran terörist İsrail’in yaptıklarını telin etmek, asgari bir durum arzetmektedir. Fakat biz şunu da biliyoruz. Ziyanda olan bu asırda, başta ABD olmak üzere sistemin egemenleri ve maalesef onların kurguladığı sistemin oluşturduğu kirli düzeni görmezden gelenler, terörist İsrail’in kanlı stratejisinin küresel ölçekte desteklenmesine sebep olmaktadır” dedi.

Mescidi Aksa’da nöbet tutan Müslümanların direnişine karşı, kendilerinin de Malatya’da direnişe destek verdiklerini belirten Önver, “Orada, insanlığın haremine yapılan saldıra karşı direnen yiğitlerin sesi olacağız, sözü olacağız, bu küresel kirli stratejiye karşı biz de burada direneceğiz. İsrail bir yalan üzerine kurulmuştur. Siyonist rejimin oluşturduğu bu yalan düzeni elbette yenilecek, bunu imanımız kadar biliyoruz. Kimileri, gücün oluşturduğu anaforda bunu göremeyebilir, pusabilir. Fakat biz zulmün abad olmayacağına iman etmişiz. Filistin’de, teknolojiye sırtını dayamış küresel ebrehenin fillerine karşı taşla sapanla direnen ebabillerin galip geleceğini göreceğiz hep birlikte. Ne var ki, terörist İsrail’in oluşturduğu kanlı politikalara karşı kulaklarını tıkayıp, başını kuma gömenlerin büyük bir hüsrana uğrayacaklarını da hatırlatmak isteriz. Korku ve şiddetin üreteceği tek şey vardır o da terör. İsrail’in bu bölgeye yerleşme sürecine bir bakın, temelinde terör göreceksiniz. İsrail’in sözde kurucusu ve sözde ilk cumhurbaşkanı Ben Gurion ve ondan sonra görev alan birçok yöneticisi, terör ve tedhiş hareketlerinin içinde bulunmuş kişilerdir. Yani İsrail’in temelinde terör vardır, kan vardır, kin vardır ve ırkçılık üzerine bina edilmiştir” diye konuştu.

Mescid-i Aksa’nın barış dini İslam’ın ve Müslümanların mabedi olduğunu da ifade eden Önver, “Bununla birlikte, bu kutlu mabed barış ve huzur için bütün insanların haremedir. Herkes bilsin, duysun ve inansın ki; Kudüs Filistindir. Kudüs İslam şehridir. Kudüs, bütün inançların medeniyet birikimidir. Ve herkes şunu görecek ki; Filistin, özgür ve bağımsız yaşayacak” dedi.

Konuşmanın ardından binin üzerinde araç konvoyu şehir merkezinde konvoy yaparak Filistinlilerin direnişine destek sloganları attı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ