Malatyalı muhtarlardan DSİ Bölge Müdürlüğüne ziyaret

MALATYA’NIN BATTALGAZİ İLÇESİNDE 30’YA YAKIN MAHALLE MUHTARI, GÖREVİNE YENİ ATANAN ELAZIĞ DSİ BÖLGE MÜDÜRÜ ŞÜKRÜ BAYSAL’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİNDE BULUNDU. MUHTARLAR, ZİYARETTE MAHALLELERİNDE YAŞANAN SULAMA SUYU SIKINTILARINI D

Genel 2.06.2020 16:03:30 0
Malatyalı muhtarlardan DSİ Bölge Müdürlüğüne ziyaret
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 02.06.2020 16:03

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde 25’e yakın mahalle muhtarı, görevine yeni atanan Elazığ DSİ Bölge müdürü Şükrü Baysal’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Muhtarlar, ziyarette mahallelerinde yaşanan sulama suyu sıkıntılarını da dile getirerek çözüm talebinde bulundular.

Battalgazi ilçesine bağlı 25’e yakın mahallenin muhtarı Elazığ’a giderek yeni atanan Devlet Su işleri (DSS) 9. Bölge Müdürü Şükrü Baysal ile görüştü. Muhtarlar, göreve yeni gelen Baysal’a yeni görevinde başarılar dilerken, bölgelerinde var olan sulama suyu sıkıntıları noktasında da çözüm bekledikleri ilettiler.

DSİ Bölge Müdürü Şükrü Baysal, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek muhtarların kendilerine ilettikleri talepler hakkında bilgiler verdi. Bölgedeki sulama suyu projeleri ile ilgili son durumları paylaşan Baysal, bölgeyi de ziyaret ederek devam eden projeleri de yerinde inceleyeceğini söyledi.

Ziyarete Hacı Yusuflar, Çolakoğlu, Çolaklı, Bağtepe, Hacı Halil Çiftliği, Çamurlu, Karaköy, Beydağı, Tokluca, Yaygın, Pelitli, Hisartepe, Fırıncı, Yenice, Orduzu, Yarımcahan, Yeniköy, Göller, Karakaş Çiftliği, Üzümlü, Üniversite Kampüs, Karatepe, Bulgurlu, Tanışık ve Hasırcılar Mahallelerinin muhtarları ve temsilcileri katıldı. Muhtarlar adına bölgenin sulama sorunları ile ilgili bilgiler veren Mehmet Nuri Alan, yöre olarak bölgenin sulama suyu probleminin çözülmesi adına ortak hareket ettiklerini söyledi.

Beypınarı Barajı’nın biran önce faaliyete geçirilmesi ile bölgede sulama suyundaki sıkıntılarında giderileceğini ifade eden Alan, “Bu yörenin tamamının sulanması adına Beypınar Barajı önemli bir konumda. Burası tüm avantajları ile sulama konusunda projeyi cazip kılmaktadır. Beypınarı Barajının hayata geçirilmesi ile sulama suyu sıkıntısı giderilecek. Bu noktada yöre halkı olarak ortak hareket ediyoruz. bu sorunun giderilmesi adına bu işin sonuna kadar arkasında olacağız” şeklinde konuştu.

Ön çalışması tamamlanan Beypınarı Barajının da biran önce proje ihalesine geçilmesi gerektiğini ifade eden Alan, “Yaygın göleti bitti sulamaya hazır hale geldi, Yenice ise projesi bitti inşaat ihalesi sürecine girdi. Taslak projesi hazır olan Beypınarı Barajının da yapılması ile sulama sorununun çözüleceğinde hem fikiriz. Vekillerimizin bu konuda desteğini biliyoruz, bundan sonra da aynı desteklerinin olacağından şüphemiz yok” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi, ÜNİLİG Türkiye şampiyonluğunu kutladı


Van Spor

Elazığ dartta Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Hakkari’de ‘satranç il birinciliği’ yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ