Malatya’da trafiği rahatlatacak çalışmalar yapılıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Çevreyolu Batı Yakasında Trafik Sirkülasyonunu Aza İndirecek Ve Akışı Rahatlatacak Toplam Uzunluğu 4.5 Kilometre Olan Yeni Yol Projesinin 2.5 Kilometrelik Bölümünü Açtı.

Genel 29.09.2019 14:17:57 0
Malatya’da trafiği rahatlatacak çalışmalar yapılıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 29.09.2019 14:17

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Çevreyolu Batı yakasında trafik sirkülasyonunu aza indirecek ve akışı rahatlatacak toplam uzunluğu 4.5 kilometre olan yeni yol projesinin 2.5 kilometrelik bölümünü açtı.

Sağlıklı imar yapılanmasının temelini oluşturan yol projelerini Malatya da hayata geçirmeye devam eden Büyükşehir Belediyesi İstasyon kavşağını-Sivas yoluna bağlayacak 25 metre genişliğinde yol projesinin büyük bölümünü açtı. Yolun 2. Ordu Hava Lojmanları önünden başlayıp, Sivas Karayoluna bağlanan etabı tamamen açıldı.

4.5 kilometre uzunluğundaki yeni bağlantı yolunun 2.5 kilometrelik bölümünü açan Büyükşehir Belediyesi, geriye kalan 2 kilometrelik bölümde ise çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kazı, dolgu ve hafriyat çalışmalarının devam ettiği projede kamulaştırması yapılan 7 yapının da yıkımı yapıldı.

İstasyon kavşağından başlayıp, Yeni Kapalı Spor Salonu, Şeker Fabrikası, Spor ve Yaşam Merkezi, Maşti, Polis Okulu’ndan devam edip, Özhan Sanayi Sitesi arkasından Malatya-Sivas karayoluna bağlanacak olan yol, çevre yolunun batı yakasında bulunan 5 kavşağı rahatlatacak. Kuzey Kuşak yolunun da önemli bir bağlantı olacak yol projesi, şehrin batı yakasına nefes aldıracak.

Büyükşehir Belediyesi Güngör Caddesindeki kavşak düzenleme çalışmalarında da sona yaklaştı. 3 kilometre uzunluğundaki Güngör Caddesi Altın Kayısı Bulvarını, Mıhlıdut’a bağlıyor. Tecde’den başlayıp, hava lojmanları kavşağına inen Güngör Caddesinde düzenleme çalışmaları sonrası trafik akışı daha sağlıklı yapılacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da devam eden projeleri sık sık yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgiler alıyor. Projeler hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Gürkan, İstasyon kavşağını-Sivas yoluna bağlayacak yeni yol projesinin çevre yolu trafiğini rahatlatacağını söyledi.

Yolun hava lojmanları önünden Sivas karayoluna bağlanan bölümün açıldığını belirten Başkan Gürkan, “Yeni yolumuz hummalı bir çalışma var. Bölgede ulaşımın daha sağlıklı yapılmasını sağlayacak. Güngör Caddemizdeki kavşak çalışmalarında da sona yaklaştık. Burada da artık trafik daha sağlıklı akacak. Kavşağımıza Malatya’mızın tarihine ve kültürüne uygun sembol de güzel bir anıt yapacağız. Malatya’mızın belleğinin korunmasından yanayız. Biliyoruz ki belleği olmayan şehrin geleceği ve istikbali olmaz. Bu çalışmaların yanında ayrıca Yakınca da başlayacak alternatif yolu Fahri Kayahan’a, buradan da Toki yoluna akabinde de Güney Kuşak Yoluna bağlayacak yeni bir çalışmamız var. Kuzey ve Güneydeki bu yeni yol projeleri ile şehrin yoğunluğuna girmeden bu yolları kullanarak insanlar rahatlıkla seyahat edebilecekler” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

Hakkarili sporculardan büyük başarı


Van Spor

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

Yüksekova’da "Kayaklı Koşu Barış ve Kardeşlik 1. Etap yarışması" heyecanı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ