Malatya’da lokantalar HES koduyla açılmayı bekliyor

Covid-19 salgını nedeniyle Türkiye’de uygulanan kısıtlama tedbirleri nedeniyle sadece paket servisi yapan lokanta ile restoran işletmecileri, ayakta kalmak için büyük mücadele verdiklerini söyleyerek, HES koduyla lokantaların açılmasını

Genel 27.01.2021 10:48:32 0
Malatya’da lokantalar HES koduyla açılmayı bekliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 27.01.2021 10:48

Covid-19 salgını nedeniyle Türkiye’de uygulanan kısıtlama tedbirleri nedeniyle sadece paket servisi yapan lokanta ile restoran işletmecileri, ayakta kalmak için büyük mücadele verdiklerini söyleyerek, HES koduyla lokantaların açılmasını beklediklerini söylediler.

Yeni tip korona virüsü nedeniyle bir süredir Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri üzerine İçişleri Bakanlığı Genelgesi ile sadece paket servise açık olan lokanta ve restoran işletmeleri Çin’den gelen aşıların vurulmaya başlaması ve vaka sayılarında yaşanan düşün nedeniyle yeniden müşterilere açılmak için gelecek müjdeli bir haberi bekliyor. TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’nun da geçtiğimiz günlerde gündeme taşıdığı HES kodu ile bu işletmelerin kontrollü olarak açılması talebinin ardından Malatya’daki lokanta ve işletme sahipleri de bu konuda atılacak bir adımı dört gözle beklediklerini söylediler. Malatya’da uzun dönemdir restoran ve lokanta işletmeciliği yapan Abdulkadir Saygı, 75 yıldır sektörde yer aldıklarını belirterek ilk kez bu süreçte korona virüs nedeniyle zorlandıklarını söyledi. Dededen toruna geçen bir meslekte zor bir sürece denk geldiklerini ifade eden Saygı, “Hem bizim sektör hem de kafeterya sektörü ayakta kalmak için büyük mücadele veriyor. AVM’ler HES koduyla müşteri alıyor, orada ki restoranlar paket servisi yapıyor ama yemeğini alan maskesini çıkararak ayakta veya merdivenlerde rahatça yiyebiliyor. Onlar yerel esnaf gibi değil, merkez odaklı destekleri var, kira desteği, personel maaş destekleri var. Devletimizden Allah razı olsun, bu süreçte kısa çalışma ödeneği, kira desteği ve nakdi çalışma desteği gibi desteklerle bir nebze olsun esnaflara can suyu verdi” dedi.

Özellikle kirada olan bu tür hizmet sektörünün zor süreçten geçtiğini ifade eden Saygı, “Bugün yasak kalksa tekrardan toparlanması zaman alır belki de hiç toparlanamayacak. Çünkü personel maaşı var doğalgazı, elektriği, suyu bütün bunlar öz sermayesinden gidiyor. Ama biz bu süreçte devletimizin desteğini çok hissettik. Özellikle Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ve Türkiye Odalar ve borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıkloğlu’na teşekkür ediyorum. Yerel esnafa sahip çıkma adına çok büyük bir kampanya başlattılar’’ ifadelerini kullandı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kartal, Konya engelini aştı! Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği Kuruldu: İlk Başkan Türkiye


Van Spor

Galatasaray, Bodo/Glimt'i rahat geçti


Van Spor

Vanspor PFDK’ya Sevk Edildi: Taraftarın Tezahüratı Cezaya Neden Oldu


Van Spor

Galatasaray evinde Bodo/Glimt ile karşılaşacak


Van Spor

Galatasaray Sahaya Galibiyet İçin Çıkıyor: Bodo/Glimt Maçı Kadrosu Netleşti


Van Spor

Elazığlı sporcu Karakaş, Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Elazığ Belediyespor boksörü Elif Naz, milli takım kampında


Van Spor

Malatyalı hakemler Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Gürkan Sönmez; "Hareketsiz yaşam, gençliğin en büyük tehdidi"


Van Spor

Bakan Bak, Malatya’da Şampiyonlar Kupası maçını izledi


Van Spor

Bakan Bak: "Gençler için yatırımlarımıza devam edeceğiz"


Van Spor

Okul sporlarına Aşkale ambargo koydu


Van Spor

Arıcak’ta ortaokullar arası futbol turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığ yeni bir spor kulübü kazandı


Van Spor

Milli hentbol heyecanı Elazığ’da


Van Spor

Voleybolda kadınlarda Erzincan Valiliği erkeklerde Milli Eğitim Müdürlüğü şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk zirvede


Van Spor

Voleybolun kalbi Malatya’da atacak


Van Spor

Muş Lalezar Spor ilk maçında 3 puan kazandı


Van Spor

Elazığspor, Sarıgül’le 3’te 3 yaptı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ