Malatya’da inşaat sektörünün sorunları masaya yatırıldı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya’da inşaat sektöründe ciddi sıkıntılar olduğunu ifade ederek sorunların çözümü noktasında el birliği ile çalışacaklarını ifade etti.

Genel 21.02.2021 17:44:35 0
Malatya’da inşaat sektörünün sorunları masaya yatırıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 21.02.2021 17:44

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya’da inşaat sektöründe ciddi sıkıntılar olduğunu ifade ederek sorunların çözümü noktasında el birliği ile çalışacaklarını ifade etti.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği’ni ziyaret ederek istişarede bulundu.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu yönetim kurulu üyeleri ile birlikte MİM-DER Başkanı Mehmet Bülbüloğlu ve yönetimi ile bir araya geldi. Sektör sorunlarının ve çözüm önerilerinin masaya yatırıldığı toplantı sonrası konuşan Malatya İnşaat müteahhitleri Derneği Başkanı Mehmet Bülbüloğlu, MTSO ile sürekli istişare içerisinde olduklarının altını çizerek “Oğuzhan Başkanımız göreve geldiği günden buyana hem OSB hem de esnaflarımızın sorunlarının çözümü için çalışmalar yapmaktadır. Bu da hem bizlerin hem de Malatya’nın takdirini toplamıştır” dedi.

İnşaat sektöründe sıkıntıların bulunduğu bunların başında ise malzeme fiyatlarının artışı olduğunu kaydeden Bülbüloğlu, bunun yanı sıra kentsel dönüşüm konusu üzerinde de istişarelerde bulunduklarını söyledi.

MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ise Malatya’da bin 300’e yakın inşaat müteahhittin bulunduğunu belirterek lokomotif bir sektör olan inşaat sektörünün de önemli sorunlarının bulunduğunu kaydetti. Bu sektörün altında da yan alt sektörler bulunduğunu ve istihdam açısından ciddi bir büyüklüğe ulaştığını kaydeden Sadıkoğlu, “Son süreçte inşat malzemelerinde stokların az olması nedeniyle fiyatların artışı sektörün önünü tıkamış durumda. Bunun yanı sıra belediyelerde ruhsat alam süreçlerinin uzaması, yerelde yapılan müteahhitlik hizmetlerin yerli müttehitler yerine il dışına verilmesi de sektörün önünü tıkadı. Bizler MTSO olarak bu sorunların yakın takipçisiyiz” dedi.

İnşaat sektörünün sorunlarını rapor halinde Bakanlar ve TOBB olmak üzere yetkililere ileteceklerinin de altını çizen Sadıkoğlu, bu sıkıntıların üstesinden gelmek adına el birliği ile hep birlikte mücadele edeceklerini söyledi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi Türkiye finallerinde


Van Spor

Erzurum Üniversiteli Gençler Spor Kulübü iki yıl üst üste şampiyon


Van Spor

Elazığspor’dan kadın taraftarlara jest


Van Spor

Snowboard Cross World Cup sona erdi


Van Spor

Erzincanlı yıldız güreşçilerden Rize’de üç şampiyonluk


Van Spor

Sekmen’den şampiyona kutlama


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 0 - Bursaspor: 1


Van Spor

Kars’ta Yeşilay Haftası’na özel satranç turnuvası yoğun ilgi gördü


Van Spor

Dev Derbide Zafer Galatasaray'ın: Beşiktaş 0-1 Mağlup Oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ