Malatya’da 15 Temmuz etkinliği

15 TEMMUZ 206 YILINDA FETÖ’NÜN GERÇEKLEŞTİRMEK İSTEDİĞİ DARBE GİRİŞİMİNİN 4’ÜNCÜ YILINDA MALATYA’DA DA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER YAPILIYOR. 2 GÜN SÜRECEK ETKİNLİKLERİN İLK GÜNÜNDE 15 TEMMUZ MEYDANINDA, ANI DEFTERİ VE FOTOĞ

Genel 14.07.2020 17:52:36 0
Malatya’da 15 Temmuz etkinliği
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.07.2020 17:52

15 Temmuz 206 yılında FETÖ’nün gerçekleştirmek istediği darbe girişiminin 4’üncü yılında Malatya’da da çeşitli etkinlikler yapılıyor. 2 gün sürecek etkinliklerin ilk gününde 15 Temmuz Meydanında, anı defteri ve fotoğraf sergisi açıldı.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programları kapsamında Malatya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz Millet Meydanında "15 Temmuz anı defteri" standı kuruldu. Hain darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla vatandaşların 15 Temmuzla ilgili duygu, düşünce ve anılarını yazmaları için açılan anı defterine Malatya Valisi Aydın Baruş ile Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da duygu ve düşüncelerini yazdı. Vali Aydın Baruş 4 yıl önce Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine sızmış FETÖ’cü teröristlerin Türkiye’nin istiklaline ve istikbaline saldırdığını ancak, Türk milletinin bu saldırıyı engelleyerek dünyaya demokrasi dersi verdiğini söyledi.

15 Temmuz Anı Defterini imzalayan Vali Baruş, şunları söyledi:

“Hafızalarımızda kara bir leke olarak kıyamete kadar silinmeyecek olan 15 Temmuz 2016 tarihinde, Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin şerefli üniformasıyla kendilerini gizleyen FETÖ/PDY Terör Örgütü mensubu hainler, Sayın Cumhurbaşkanımızın mümtaz şahsını, Türk Milletinin iradesini ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin istikbalini hedef alan menfur bir darbe teşebbüsüne girişmiştir. Atlantik ötesinden düğmesine basılan bu ihanet organizasyonu çerçevesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi başta olmak üzere Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı ve emniyet teşkilatımıza ait merkezler uçak ve helikopterlerle bombalanmış, çeşitli kamu hizmet binalarını işgale yeltenilmiş, bu hain girişime dur demek için meydanlara koşan aziz vatandaşlarımızın üzerine tanklar yürütülmüş, ağır silahlarla ateş açılmıştır. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kutsal üniforması ardına gizlenen hainlerin kalkışması azim, kararlılık ve cesaretle sevk ve idare edilen emniyet ve güvenlik güçlerimizin gözü pek mücadelesi ve şüphesiz Kahraman Milletimizin topyekûn mukavemeti neticesinde bastırılmış, karanlık eller tarafından harekete geçirilen hıyanet çetesi kirli emellerini gerçekleştirmeye muvaffak olamamıştır. İstiklal ve istikbalimizi hedef alan bu alçakça girişim, elinde bayrağıyla yedisinden yetmişine, gencinden yaşlısına, bir beden bir baş olarak tanklara, bombalara, kurşunlara kendini siper eden Yüce Türk Milleti’nin karşısında hezimete uğramış ve Kahraman Milletimiz bu onurlu duruşuyla adeta tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir.”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, Türk milletinin 15 Temmuz’da adeta yeni bir Kurtuluş Savaşı vererek tüm dünyaya örnek olduğunu kaydederek “Allah bir daha bu millete 15 Temmuz’u yaşatmasın” diye konuştu.

Daha sonra 15 Temmuz Millet Meydanında Malatya Turgut Özal Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Kültür Turizm Müdürlüğünün ortaklaşa hazırladığı Karma Resim, Fotoğraf Sergisinin açılışı yapıldı.

15 Temmuz Anı Defteri imza ve Karma Resim, Fotoğraf Sergisi törenine Vali Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Genel Sekreter Doç. Dr. Özlem Altuntaş, siyasi parti temsilcileri, STK’lar, kurum müdürleri, şehit aileleri ve gaziler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ