Malatya’da 1. Palyatif Uluslararası Bakım Kongresi

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay İse, İnönü Üniversitesi'nin Palyatif Bakıma Oldukça Önem Verdiğini Dile Getirdi.

Genel 7.10.2019 11:25:41 0
Malatya’da 1. Palyatif Uluslararası Bakım Kongresi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.10.2019 11:25

Malatya İnönü Üniversitesi Hemşirelik Fakültesinin Türk Yoğun Bakım Derneğinin iş birliğiyle düzenlediği 1. Palyatif Uluslararası Bakım Kongresi’nin açılışı Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kongrenin açılış törenine, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nusret Akpolat, Malatya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Recep Bentli, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rukuye Aylaz, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rukuye Aylaz , “Kongremizin amacı, kişinin hayatına yıllar eklemek değil, yıllarına hayat eklemek için palyatif bakım alanında çalışan siz değerli sağlık çalışanlarının, kanıt temelli uygulamalar doğrultusunda, yenilikler ve gelişmeleri tartışmak, bilgi ve becerilerimizi en üst düzeye çıkarmak, bu alandaki gelişmelerin insan sağlığına etkilerini tartışmaktır.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’den 33, farklı ülkelerden ise alanlarında uzman 6 bilim insanının kongreye katılacağını vurgulayan Aylaz, palyatif bakımı ilgilendiren tüm konularda yüksek bir bilimsel standardı hedeflediklerini belirtti. Aylaz, etkinliğin gerçekleşmesine destek veren Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay’a teşekkürlerini ileterek konuşmasını sonlandırdı.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay ise, İnönü Üniversitesi’nin palyatif bakıma oldukça önem verdiğini dile getirerek, “1. Palyatif Uluslararası Bakım Kongresi’nin amacı, palyatif bakım alanında çalışan hekimlerin, hemşirelerin, diyetisyenlerin, aile hekimlerinin, eczacıların ve manevi bakım uzmanlarının palyatif bakım konusundaki farkındalıklarını artırmak, yeni gelişmeleri değerlendirmek ve kanıt temelli uygulamalar doğrultusunda bilgi ve becerilerini en üst düzeye çıkarmaktır.” şeklinde konuştu.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Recep Bentli de, Türkiye’de 81 ilde yaklaşık 5 bin 400 yatak kapasiteli 397 hastanede yüzde 60 doluluk oranıyla palyatif bakım merkezlerinin hizmet vermekte olduğunu ifade ederek, “Malatya ilimizde de 2016 yılında palyatif bakım merkezlerimiz kurulmaya başlanmış olup 6 hastanemizde toplam 46 yatak ile ve yüzde 65 doluluk oranı ile hizmet vermekteyiz. Şimdiye kadar Malatya’da toplam bin 631 hasta yatışı yapılmış bu hastalardan 630 tanesi de tekrar evde bakım sağlık hizmetlerine devredilmiştir.” dedi.

Doç. Dr. Bentli, palyatif bakımdan beklenenin, kişinin hayatının son dönemini huzurlu ve insanoğluna yakışan bir şekilde geçirmesini sağlamak olduğunu vurguladı. Bentli, kişiye ve ailesine gereken sosyal, psikolojik ve manevi desteği sağlamanın da palyatif bakımla ilgili beklentilerden olduğunu sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

Röveşata golünün kahramanları ödüllendirildi


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ