Limon: 'Ürünleri stoklamak ekonomiye ciddi zarar verir'

Genel 7.09.2018 10:02:46 0
Limon:
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.09.2018 10:02
Erzincan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bedir Limon son günlerde para piyasalarında yaşanan dalgalanma neticesinde ürünlere yapılan zam ve ürün stoklarıyla ilgili bir açıklama yaparak, para piyasalarında yaşanan dalgalanmayı fırsata çevirmenin ve ürünleri stoklamanın ekonomiye ciddi zarar vereceğini söyledi.
Başkan Limon, açıklamasında: “Vatandaşlarımızın direkt alım gücünü hedef alarak yapılan her türlü fiil, asla tasvip etmediğimiz adımlardır. Herkesin fedakârlık yapmak zorunda olduğu bu dönemde, fırsatçılık yapmak, krizleri fırsat olarak görmek hiçbir etik anlayışla bağdaşmaz.
Ayrıca, çeşitli ürün ve ürün gruplarında arz talep dengesiyle uyuşmayan fiyat artışları ve stokçuluk gibi piyasa fiyat dengesini bozucu davranışlar, milli ekonomimize de çok ciddi zarar verir. Son dönemde döviz kurlarındaki yaşanan dalgalanma, büyük şirketlerden küçük esnafa ve vatandaşa kadar etkili oldu. Dolayısıyla ekonomik anlamda tüm vatandaşların üzerinde bir baskı oluştu. Bu durumu ortadan kaldırmak için hükümetimiz bir dizi tedbirler aldığını açıkladı. Hükümetimizin uyguladığı eylem planı, ekonomik kurum ve kuruluşların aldığı tedbirleri Erzincan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak destekliyoruz.
Bu sorunlar sadece devlete havale edilerek çözülemez. Piyasada eski bir alışkanlığın, kanunen de suç olan stokçuluğun başladığına dair tespitlerimiz var. Kimi işletmeler ve toptancılar son günlerde ekonomide yaşanan dalgalanmaları fırsat bilerek ürünlerini satmamakta ve haksız kazanç elde etmeye çalışmaktadır. Buradan, ülkemizde yaşanan saldırılar karşısında bu tür yollara tevessül eden kişi ve kurumları uyarıyoruz. Gün birlik olma günü, her zamankinden daha fazla üretme ve kenetlenme günüdür. Ülkenin zor günlerinde elde edilecek hiçbir kazanç, ülkemize verilmek istenen zarardan kıymetli olamaz.
Eylem planının yanı sıra, yerli üretimi artırarak ihracatı rakamlarını yükseltmek, tasarruf tedbirlerini uygulamak da biz vatandaşlara düşen en önemli görevdir" dedi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ