Leyla Aydemir’in amcasının tutuklanması üzerine avukatlardan ortak açıklama

Ağrı’da kaybolduktan sonra cesedi bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir’in bugün görülen davasında amca Yusuf Aydemir’in tutuklanması kararı üzerine Erzurum, Van, Ağrı ve UCİM’in avukatları ortak basın açıklaması yaptı.

Genel 20.09.2019 21:37:58 0
Leyla Aydemir’in amcasının tutuklanması üzerine avukatlardan ortak açıklama
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 20.09.2019 21:37

Ağrı’da kaybolduktan sonra cesedi bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir’in bugün görülen davasında amca Yusuf Aydemir’in tutuklanması kararı üzerine Erzurum, Van, Ağrı ve UCİM’in avukatları ortak basın açıklaması yaptı.

Bugün sabah Ağrı 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Leyla Aydemir’in davasında mahkeme heyeti amca Yusuf Aydemir’in tutuklanmasına, tutuklu Mehmet Ali Aydemir’in tutukluluğunun devamına, diğer sanıkların adli kontrollerinin devamına karar verildi. Ayrıca başka tanıkların dinlenmesi için Leyla Aydemir davası ikinci duruşma 21 Şubat 2020’ye ertelendi. Tutuklama kararı üzerine fenalaşan amca Yusuf Aydemir önce hastaneye, ardından da cezaevine götürüldü.

Kararın ardından Erzurum, Ağrı, Van ve Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) avukatları ortak basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasında konuşan UCİM Başkanı Saadet Özkan, “Bugün Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği olarak çocuklar, için buradaydık. Anne bugün konuşamadı. Mahkeme Başkanı ona ’Lütfen konuş’ dedi. Anne mahkeme boyu ağladı ve mahkeme boyunca dua etti. Biz her şeyi biliyoruz kirli sırları ortaya çıkarmak gerekiyor. Dün bir karar verildi ama ne yazık ki bugün çocuğumuzun sesi kimse olmadı. Bugün biz Leyla’ya ses olduk. Bugün Mahkeme Heyeti ince ayrıntılara kadar soru sordu. Ama 21 tanık ifade değiştirdi. Bugün Leyla’yı katlettiler. Biz çocuklar vatandır dedik ve bu yolda Yusuf Aydemir’in tutuklanmasını sağladık. Biz Türkiye’nin her yerindeki çocuklar için mücadele edeceğiz. Herkese çağrımdır davada burada olun. Çocuklar için burada olacağız Leyla’nın değil suçluların kemikleri sızlayacak.” dedi.

UCİM Dernek Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan ise “Biz geçen yıl Leyla kızımızın taziyesine giderken söz vermiştik. Biz senin davanı takip edeceğiz diye. Bugün burada bir tiyatro oynandı. Tanıklar, sanıklar, hatta Leyla’nın babası da dahil. Bir tiyatro oyunu ortaya koydular. O kadar çelişkili ifadeler vardı ki mahkeme heyetine sonsuz teşekkür ediyoruz. Bugün bir tutuklama daha eklendi. Bir amca daha tutuklandı. Toplumun vicdanı bir yerde rahatladı. Çünkü korkuyorduk. Bütün ifadeler değişmişti. Ama mahkeme heyeti bu ifadelere uymadı. Gereğini yaptı şimdilik. Tekrar geleceğiz. Bir önümüzdeki celsede geleceğiz. UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği olarak. Biz bu davayı takip edeceğiz” şeklinde konuştu.

Ağrı Barosundan Avukat Ömer Fidan, Leyla’nın katilinin ortaya çıkması için ellerinden geleni yapacaklarını kaydederek “Bizim amacımız acımasızca vahşice katledilen Leyla’nın katilinin kim olduğunu ortaya çıkarmak. Türkiye’nin vicdanını yaralayan bu olayda ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız. Bundan sonraki süreçte de burada olacağız. Toplumun vicdanını rahatlatmak için ne gerekiyorsa onu yapmak için çabalayacağız” açıklamalarında bulundu.

Açıklamaların ardından avukatlar “çocuğa uzanan ellerde kırılsın” sloganları attı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF, Bundesliga Yıldızı Mert Kömür'ü Milli Takım İçin İstihbarat Çalışmasına Aldı


Van Spor

FIFA’dan Yeni Malatyaspor’a puan silme cezası


Van Spor

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar, mali nedenlerle Kadınlar 2. Ligi’nden çekilme kararı aldı


Van Spor

Muşspor Başkanı Cengiz’den hakem yönetimine sert tepki


Van Spor

Vali Aydoğdu, sporcuları makamında ağırladı


Van Spor

Elazığspor - Karaman FK maçı biletleri satışta


Van Spor

Arıcak’ta dama turnuvası başladı


Van Spor

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ