Kütüphaneler normalleşme süreci çerçevesinde kapılarını yeniden açtı

Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında geçici olarak kapanan kütüphane ve kıraathaneler normalleşme sürecinde alınan önlemlerle yeniden açıldı.

Genel 2.06.2020 16:58:19 0
Kütüphaneler normalleşme süreci çerçevesinde kapılarını yeniden açtı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 02.06.2020 16:58
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}

İSTANBUL (AA) - Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında geçici olarak kapanan kütüphane ve kıraathaneler, normalleşme süreci çerçevesinde yeniden kapılarını açtı.

Kovid-19'a ilişkin hijyen kurallarının da panolara asılarak duyurulduğu kütüphane ve kıraathanelerdeki sandalye sayısı sosyal mesafe kurallarına uygun olarak azaltıldı.

Normalleşme süreci kapsamında öğrenci ve araştırmacılara 1 Haziran itibarıyla hizmet vermeye başlayan kütüphaneler arasında Merkezefendi Millet Kıraathanesi de bulunuyor.

Zeytinburnu Belediyesi Kıraathaneler Koordinatörü Selahattin Öztürk, normalleşme sürecinde kütüphane ve kıraathanelerin nasıl hizmet vereceğine ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Öztürk, kapalı kaldığı süreçte kıraathane ve kütüphanelerin toplum hayatındaki etkisinin fark edildiğini belirterek, "İlk günde bütün masalarımız doldu. Bu süreçte, gençlerimizin ders çalışma ve araştırma yapma mekanlarına duydukları özlemi gördük." dedi.

Normalleşme sürecinde alınan tedbirlerin önemine de değinen Öztürk, şunları kaydetti:

"Kütüphane ve kıraathanelerimizi sosyal mesafeye uygun olacak şekilde düzenledik. Kapasitemiz biraz düştü. Yeni normalde maske hayatımıza girdi. Maskesiz gelen kimseyi içeriye almıyoruz. Kanunen de dışarda maskesiz bulunmak yasak ama maskesiz gelirse de kendilerine maske vererek kütüphanelerimizden istifade etmelerini sağlıyoruz. Yakın teması önleme noktasında küçük uyarılar yapıyoruz. Bu 2 gündür çok fazla bir problem yaşamadık. Bıraktığımız yerden maskeli ve sosyal mesafeye dikkat ederek devam ediyoruz."

Öztürk, bu süreçte yoğun kullanılan ve sürekli dokunulan noktalarda periyodik temizlik oranının arttığını söyledi.

Ödünç verme hizmeti devam ediyor

Kütüphaneyi kullanacak öğrenci, araştırmacı ve kitapseverlere de tavsiyelerde bulunan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sağlık Bakanlığımızın yaptığı uyarılar öncelikle dikkate alınmalı. Sağlıkla ilgili bir şüpheleri varsa gelmemelerini tavsiye ediyorum. Hijyen, el yıkama, maske ve sosyal mesafe kurallarına azami ölçüde dikkat edilmesi gerekiyor. El dezenfektanları bankolarımızda var, onları da sınırsız şekilde kullanabilecekler. İlk gün, Merkezefendi, Seyitnizam ve Zeytinburnu Millet Kıraathanelerinde kapasitelerin tamamına yakınının dolduğunu gördük. Bugün de yoğunluk giderek artıyor. Gençlerin, araştırmacıların ve kitapseverlerin bu mekanlara olan ilgisinin bıraktığımız yerden devam ettiğini söyleyebiliriz. Kütüphanelerimizde koltuk seçerek bir kullanım var. Sistemimize de koltuk seçimini birer atlamalı olarak entegre ettik. Kütüphanelerimizi kullanan gençlerimiz kuralları hemen benimsediği için çok fazla sorun yaşamıyoruz."

Bu süreçte ödünç verme hizmetinin devam ettiğini ifade eden Öztürk, "Ödünç verme hizmetine 1 hafta önceden başlamıştık. Personelimiz eldivenli bir şekilde verip alma yapacak. Okuyucularımız kitaplara okunmayacak ve istedikleri kitabı personelimiz verecek. Geri dönüşte de kitaplarımızı 3 gün farklı bir mekanda tuttuktan sonra raflara yerleştireceğiz." diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

Röveşata golünün kahramanları ödüllendirildi


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ