Kullanılmış giysi ve ayakkabı kumbaraları yenilendi

Genel 12.11.2018 17:45:08 0
Kullanılmış giysi ve ayakkabı kumbaraları yenilendi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.11.2018 17:45
“Sizin Kullanmadığınız Başkalarının Hayali Olabilir” projesi kapsamında şehrin muhtelif yerlerine bırakılan Kullanılmış giysi ve ayakkabı kumbaraları yenileri ile değiştirildi.
Vatandaşların kullanmadıkları ayakkabı, eşya, elbise ve benzeri eşyaları geri dönüşüm kutularında ihtiyacı olan vatandaşlara verilmek üzere toplayan Battalgazi Belediyesi kamuoyunda takdir topluyor.
“Sizin Kullanmadığınız Başkalarının Hayali Olabilir” projesi kapsamında Battalgazi Belediyesi yetkilileri tarafından bakım ve tamirleri yapıldıktan sonra ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılmak üzere belli noktalara konulan kutular yenileri ile değiştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın önderliğinde yürütülen “Sıfır Atık” projesine katkı sağlayacak olan kullanılmış giysi ve ayakkabı kumbaralarının yenileri Battalgazi Bölgesine yerleştirilmeye başlandı.
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan , yenilenen kumbaralar hakkında yaptığı açıklamada “Çevre Koruma Müdürlüğümüz tarafından geri dönüşüm kutusu olarak dizayn edilen kutularımız bugün itibariyle bölgemize intikal etmiştir. Tabi daha öncede bunlarla ilgili değişik mahallelerimizde değişik semtlerimizde geri dönüşüm kutuları vardı ama yeni modellerde bugün itibariyle geldi. Bunlarda en kısa zamanda eski dönüşüm kutularının yerine konulacaktır. Vatandaşımız artık kendisine yaramayan, kullanmadığı eşyayı giysiyi bu geri dönüşüm kutularına koyması halinde, bu malzemeler giyim ve ihtiyaç marketinde tasnifleri yapıldıktan sonra ihtiyacı olan halkımızın hizmetine sunulacaktır. Daha öncede mahallelerimizde bulunan geri dönüşüm kutuları zaman zaman istismara neden olacak iş ve işlemlere tabi oluyordu. Biz şimdiki yapmış olduğumuz dizaynla birlikte özellikle insan unsurunun şu ya da bu şekilde içerideki geri dönüşüm kutusunda toplanan malzemelere ulaşılmaması noktasında böyle bir düzenleme yapıldı. Bu yeni gelen kutular artık kullanılmayan ayakkabı, giysiyi ve benzeri malzemeleri bırakıldıktan sonra kapanıyor. Ama eski kutuların içine bazı art niyetli insanlar tarafından iplerle çocukları sarkıtıp bağışlanan malzemelerin çektiği bilgisini alıyorduk. Gelen bu yeni ürünlerle birlikte bununda önünü kapatmış olduk. Bu kutularımız eskilerle değiştirilerek yeni yerlerine gidecek. Vatandaşımız da bu konuda hassasiyet göstereceğine inanıyorum. Kendi kullanmadıkları ayakkabı giysi ve benzeri eşyaların geri dönüşüm kutularına attıkları takdirde bir başkasının hayallerini gerçekleştirmiş olacaklardır. Belki sizin kullanmadığınız bir başkasının hayalidir. Özellikle vatandaşlarımızın değerli hemşehrilerimizin geri dönüşüm kutularına kullanmadıkları ayakkabı eşya elbise ve benzeri şeyleri bu geri dönüşüm konteynerlerine atmaları halinde biz onları ilgili yerlere zamanında ve doğru bir tercihle ulaştıracağımıza bundan kimsenin kuşkusu ve şüphesi olmasın. Diğer taraftan hem Hayır Çarşımızın bir taraftan işlevsel anlamda bu tür işler görmesi, bir taraftan da Hayır Çarşımıza gelen desteklerle ihtiyaç sahipleriyle buradaki kullanılmayan eşyaları buluşturma olgusuna gireceğiz. Bu konuda da vatandaşımızın duyarlılığını biliyorum onlara inanıyorum” diye konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ