Küçük Ravzanur yaşından fazla hastalıkla mücadele ediyor

Bursa'da yaşayan ve çeşitli hastalıklarla mücadele eden 4 yaşındaki Ravzanur, annesi ve ağabeyinin sevgisiyle hayata tutunmaya çalışıyor.

Genel 8.03.2020 14:34:54 0
Küçük Ravzanur yaşından fazla hastalıkla mücadele ediyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.03.2020 14:34

BURSA (AA) - Mustafakemalpaşa ilçesinde annesi ve ağabeyiyle yaşayan küçük Ravzanur Çakır, hidrosefali (beyinde su toplanması), spina bifida (omurgada boşluk oluşması), skolyoz (omurga eğriliği) ve hipertansiyon ile bunlara bağlı ortaya çıkan gelişim geriliği ve organ yetmezliği gibi hastalıkları nedeniyle haftanın hemen her gününü hastanelerde geçiriyor.

Annesinin yardımıyla tedavilere gidebilen yüzde 90 engelli kız, otobüsle yapılan yolculuklarda hastalıkları nedeniyle zorluklar yaşıyor.

Ravzanur'un hastalıklarına karşı tek başına mücadele veren anne Bergen Kalaycı, kızının konuşması ve sağlığına kavuşması için yardım bekliyor.

Anne Kalaycı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızının hidrosefali hastası olduğunu gebeliğinin 7'nci ayında öğrendiklerini söyledi.

"3 günlükken ağır bir ameliyat geçirdi"

Kızının belinde bir keseyle dünyaya geldiğini ve henüz 3 günlükken bu nedenle ağır bir ameliyat geçirdiğini belirten Kalaycı, "40 gün sonra da hidrosefali nedeniyle başına şant cihazı takıldı. Bugüne kadar 2 defa nöbet geçirdi. Her ay rutin çekimlerimiz var, sürekli hastaneye gidip geliyoruz." dedi.

Kalaycı, hastalıkları nedeniyle 2 yıl kadar önce Ravzanur'a böbrek yetmezliği teşhisinin de konulduğunu dile getirdi.

Ravzanur'un mesanesi normal çalışmadığı için idrarın böbreklerine gittiğini aktaran Kalaycı, "Sol böbreği iflas etti, sağ böbreği ise çalışıyor. Biz bu sebeple sonda kullanıyoruz. Skolyozu da var, bunun tedavisi var ancak böbreklerdeki sorun öncelikli olduğu için bunu halletmeye çalışıyoruz. Diğer böbreği de iflas ederse diyalizi kaldıramaz. Ravzanur 4 yaşında ama görünüş itibarıyla 1 yaşında bile değil, sadece 7 kilogram." ifadelerini kullandı.

Dil ve fizik tedavi seanslarının artırılması için destek bekliyor

Kalaycı, maddi durumlarının iyi olmadığını belirtti.

Çocuğuyla evlere temizliğe giderek kızının tedavi masraflarını karşılamaya çalıştığını bildiren Kalaycı, "Komşularım da yardımcı oldular. Bir şekilde ayakta durmaya çalışıyorum. Şu an tek geçim kaynağım kızımın engelli maaşı, başka hiçbir şekilde desteğim yok. Ailemin de kendilerine göre durumları var. Kimseye de diyemem." ifadelerini kullandı.

Anne Bergen Kalaycı, şunları kaydetti:

"Kızımın sırtında bir kesesi var, bunun tedavi edilmesini istiyorum. Batımı var. Henüz konuşamıyor. Devlet ayda 8 seans veriyor ancak bunun 4'ü dil, 4'ü fizik tedavi. Bu çocuğun konuşmaya da ihtiyacı var. Kızımın kazanılmasını istiyorum. Bana bir şey olsa çocuğuma kim bakar, diye endişem de var. Kızımın engelli maaşı ve kaymakamlık yardımıyla geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz. Elektriğim, suyum, doğal gazım geliyor. Ekmek almaya bile param kalmıyor. İmkanım olsa kızım için her gün Bursa'ya gider gelirim."

Ravzanur için sağlanan dil ve fizik tedavi seanslarının artırılmasını talep eden Kalaycı, kızının sağlığına kavuşması ve konuşmaya başlaması için yetkililerden destek istedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ