Kovid-19'u yenen Sakçı: Dayanılmaz eklem ağrıları yaşadım

Kovid-19'u yenen Sakçı, 'Cam kemik hastası olduğum için eklem ağrıları çok daha şiddetli oldu. Tat ve koku kaybı, eklem ağrılarım yanında hiçbir şeydi, çok önemsizdi.' dedi.

Genel 18.11.2020 12:50:39 0
Kovid-19
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.11.2020 12:50

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) yenen doğuştan cam kemik hastası 28 yaşındaki Burak Sakçı, hastalık sürecinde dayanılmaz eklem ağrıları çektiğini belirterek "Cam kemik hastası olduğum için eklem ağrıları çok daha şiddetli oldu. Tat ve koku kaybı, eklem ağrılarım yanında hiçbir şeydi, çok önemsizdi." dedi.

Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Bilgi İşlem Biriminde çalışan Sakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kovid-19 salgını sürecinde yaşantısına çok dikkat ettiğini belirterek cam kemik hastası olduğu için düzenli yapması gereken fizik tedavi egzersizlerini evde yaptığını söyledi.

Bu dönemde kalabalık ortamlardan uzak durduğunu anlatan Sakçı, "Haziran ayına kadar süreci evde geçirdim. Daha sonra maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyuyordum. Yanından kolonyamı ayırmıyordum." diye konuştu.

"Ne gibi hasar ya da kayıp bırakacak korkusuyla 3 gün geçirdim"

Şiddetli eklem ağrısı ile tat ve koku kaybı şikayetiyle hastaneye başvurduğunu, yapılan PCR testinin ardından sonucun pozitif çıktığını belirten Sakçı, doktorların kontrolünün ardından evde karantinaya alındığını ve tedavi sürecini evde tamamladığını söyledi.

Çok fazla dikkat etmesine rağmen Kovid-19'a yakalandığını vurgulayan Sakçı, şöyle konuştu:

"Daha çok dikkat etmem gerekiyormuş. Kovid-19 pozitif olduğumu öğrendiğimde psikolojik olarak çok etkilendim. Cam kemik hastası olduğum için acaba bende ne gibi hasar ya da kayıp bırakacak korkusuyla üç gün geçirdim. Kendimi motive edip moralle ayakta kalmaya çalıştım. Cam kemik hastası olduğum için eklem ağrıları çok daha şiddetli oldu. Tat ve koku kaybı, eklem ağrılarım yanında hiçbir şeydi, çok önemsizdi. Dayanılmaz eklem ağrıları yaşadım. Ciddi anlamda nefes darlığı çektim. Öksürüğüm oldu. Tat ve koku hissim geri gelecek mi korkusu yaşadım. Daha önce üç seans yaptığım egzersizlerimi hastalığım nedeniyle bir seans zor yapar hale geldim."

"Engelli bireyler ve cam kemik hastaları daha dikkatli olmalı"

Sakçı, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Hakan Kınık'ı arayıp kendisinden tavsiyeler aldığını söyledi.

Prof. Dr. Kınık'ın tavsiyelerine uyup ilaçlarını düzenli kullandığını anlatan Sakçı, "Düzenli ve dengeli beslendim. Bol vitamin aldım, bol bol da su tükettim. Uyku düzenime dikkat ettim. Dört gün önce tat ve koku hissi yeniden geldi. Karantina sürecimin ardından yaptırdığım PCR testim negatif çıktı. Kovid-19 ciddiye alınması gereken bir hastalık. Herkesin dikkat etmesi gerekiyor. Engelli bireyler ve cam kemik hastaları daha dikkatli olmalı." ifadelerini kullandı.

Burak Sakçı, immün plazma bağışında bulunup bir hastanın iyileşmesine katkı sunmak istediğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Deniz Açık
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Kars Emniyet Futbol takımı Doğu Anadolu Şampiyonu oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ