Korunan alanlara inşa edilen 519 kaçak yapı yıkıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının denetimlerinde en çok kaçak yapı tespit edilen iller sırasıyla 1412 rakamı ile Muğla, 425 rakamı ile İzmir, 358 rakamı ile Nevşehir oldu.

Genel 19.01.2020 12:50:13 0
Korunan alanlara inşa edilen 519 kaçak yapı yıkıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.01.2020 12:50

ANKARA (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca korunan alanlarda yapılan denetimlerde tespit edilen "İmar Barışı"na aykırı 4 bin 333 kaçak yapıdan şimdiye kadar 519'u yıkıldı.

AA muhabirinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Türkiye'de 18 özel çevre koruma bölgesi ve 2 bin 574 doğal sit alanı bulunuyor.

Çeşitli kanunlar ve yönetmelikler ile koruma altına alınan ve özel hükümler ile yönetilen bu alanların biyolojik çeşitliliğinin, doğal kaynaklarının ve bunlarla ilgili kültürel kaynak değerlerinin korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması için çalışma yürütülüyor.

Bakanlık tarafından korunan alanlarda sık sık denetimler yapılıyor ve kaçak yapılar tespit edilerek gerekli adli ve idari yaptırımlar uygulanıyor.

1699 denetim yapıldı

Bakanlığa bağlı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü ve il müdürlükleri tarafından "İmar Barışı"nın başladığı 8 Haziran 2018'den 15 Ocak'a kadar 1699 denetim yapıldı.

Denetimlerin devam ettiği özel çevre koruma bölgelerinde 1740, doğal sit alanlarında 2 bin 227, çakışan alanlarda 366 olmak üzere toplamda 4 bin 333 "İmar Barışı"na aykırı kaçak yapı tespit edildi. Bu yapıların 2 bin 44'ü için suç duyurusunda bulunuldu, 519 yapının yıkımı gerçekleştirildi.

En çok kaçak yapı tespit edilen iller 1412 rakamı ile Muğla, 425 rakamı ile İzmir, 358 rakamı ile Nevşehir oldu.

Çanakkale 333, Antalya 300, Rize 250, Edirne 215, Mersin 178, Trabzon 171, Aydın 107, Aksaray 102 yapıyla "kaçak yapıların yoğunlaştığı iller" olarak sıralandı.

Korunan alanlar için yeni bir kanun taslağı hazırlanacak

Bakanlık, korunan alanlarda tedbirler almak, mevzuata aykırı uygulamaları ve kaçak yapılaşmaları önlemek, bugüne kadar yapılmış kaçak yapılara da hızlı bir şekilde müdahale etmeyi sağlayacak hükümleri içeren yeni bir kanun taslağı hazırlığı yapıyor.

Yeni kanun taslağı ile kaçak yapılaşmalara hiç başlanmadan önlenmesi, caydırıcı tedbirlerin alınmasının kolaylaştırılması hedefleniyor.

Bakanlık Antalya, Muğla, İzmir, Trabzon ve Rize başta olmak üzere koruma alanlarında kaçak yapılaşmaları tespit ederek kaldırılmasına yönelik işlemleri gerçekleştirmek için inceleme ve denetim faaliyetleri yürütmeye devam ediyor.

Muhabir: Zehra Aydın Turapoğlu

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Ajax deplasmanında


Van Spor

Elazığspor-Ankaraspor maçı biletleri satışta


Van Spor

Sivrice’de "Atatürk ve Gençlik Koşusu" coşkusu


Van Spor

U15 Okçuluk bölge müsabakaları şampiyonu Elazığ


Van Spor

Elazığsporlu Maksut’un annesi hayatını kaybetti


Van Spor

Hem okuyorlar hem buz pateni öğreniyorlar


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Bandırmaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, 10 Kişi Kalan Beşiktaş'ı 3-2 Mağlup Etti! Tarihi Geri Dönüş ve 2 Kırmızı Kartla Dolu Bir Derbi


Van Spor

Oliver Roy Camio: "Tüm oyuncularımız gayet güzel performans gösterdi"


Van Spor

A Milli Hentbol Erkek Milli Takımı, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ni yenerek ikinci tura yükseldi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - 1461 Trabzon FK: 0


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan Macaristan’da çifte bronz madalya


Van Spor

Gol sesi çıkmadı! Galatasaray'a kendi evinde Trabzon çelmesi


Van Spor

Elazığ’da milli maç heyecanı


Van Spor

Elazığ’a dünya şampiyonluğu gururu


Van Spor

Varto’da voleybol kursuna yoğun ilgi


Van Spor

Milli badmintoncular Avrupa’da yarı finalde


Van Spor

Muşspor, 1461 Trabzon FK maçı hazırlıklarına başladı


Van Spor

TFF 3.Lig’de Yeşilyurtspor Niğde Belediyespor’a konuk olacak


Van Spor

Muğlaspor maçı Elazığspor taraftarına yasak


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ