Koronaya karşı ‘Ozon Gazı’ ile dezenfekte yapılıyor

DÜNYAYI KASIP KAVURAN YENİ TİP KORONA VİRÜSE KARŞI ETKİSİ KANITLANMIŞ OZON GAZI İLE ÇALIŞAN BİR CİHAZ ÜRETEN MALATYALI GİRİŞİMCİ BÜLENT ÖNAL, OZON GAZI İLE ARAÇLARIN 10 DAKİKA İÇERİSİNDE TÜM VİRÜS VE BAKTERİLERE KARŞI KOR

Genel 8.08.2020 14:20:42 0
Koronaya karşı ‘Ozon Gazı’ ile dezenfekte yapılıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.08.2020 14:20

Dünyayı kasıp kavuran yeni tip korona virüse karşı etkisi kanıtlanmış Ozon gazı ile çalışan bir cihaz üreten Malatyalı girişimci Bülent Önal, ozon gazı ile araçların 10 dakika içerisinde tüm virüs ve bakterilere karşı korunduğunu söyledi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınıyla mücadele de virüs, bakteri, mantar ve mikropları öldürebilme özelliğine sahip ozon gazı, girişimcilere de ilham kaynağı oluyor. Malatyalı girişimci Bülent Önal’da ozon gazı ile çalışan ‘Pacozone’ adını verdiği bir dezenfekte cihazı üretti. Sahibi olduğu benzin istasyonunda cihazı vatandaşların kullanımına açan Önal, virüse karşı koruyuculuğunun kanıtlandığı ozon gazı ile araçların daha güvenli hale geldiğini dile getirdi.

Pandemi sürecinde birçok dezenfekte ürünün kullanıldığına dikkat çeken Önal, ozon gazının da bu alternatiflerden biri olduğunu dile getirdi. Dünya Sağlık Örgütü tarafından toksit ilan edilmeyen tek gazın ozon gazı olduğunu ifade eden Önal, “Vatandaşlarımız özellikle araçlarını bu yöntem ile dezenfekte edebilir. Geliştirdiğimiz ürün sayesinde araçlara yaklaşık 10 dakika ozon gazı bırakıyoruz. Aracın bu sırada kliması açık olacak. Daha sonra bu sürenin yarısı kadar araç havalandırılıyor. Ve bu şekilde bakteri ve virüslere karşı yüzde 99 başarı sağlanıyor” dedi.

Ozon gazının korona virüse karşı etkili olduğuna dair Yeditepe Üniversitesi’nin de raporunun olduğunu anımsatan Önal, herkesin gönül rahatlığı ile araçlarını bu yöntem ile dezenfekte edebileceğini dile getirdi.

Geliştirdiği cihaz için ‘Faydalı model’ başvurusunda da bulunduğunu aktaran Önal, şuan geliştirdiği bir adet cihazı vatandaşların self servis olarak kullanabileceğini söyledi.

Aracını ozon gazı ile dezenfekte ettiren Abdulmelik Bilgin ise, Malatya’da böyle bir ürünün geliştirildiğini duyduktan sonra gelerek aracını dezenfekte ettirdiğini ifade etti. Bilgin, projenin oldukça güzel olduğunu ve diğer alanlarda da geliştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ