'Koronavirüs savaşçıları'ndan kırsalda filyasyon ve aşı seferberliği

Koronavirüsün izini sürerek teması azaltmaya çalışan Erzincan'daki sağlık ekipleri, köy ve mezralarda da aşı mesaisi yaparak kentte vaka sayılarının düşmesini sağladı.

Genel 26.05.2021 13:45:17 0
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.05.2021 13:45

ERZİNCAN (AA) - Erzincan'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede görev yapan sağlık ekipleri, aşı hizmetini kırsalda yaşayan ve hastaneye gitme imkanı bulamayan vatandaşların ayaklarına götürüyor.

Sağlık ekiplerinin özverili çalışmasıyla son haftalarda Kovid-19 vaka sayısında düşüş yaşanan iller arasında bulunan kentte, İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan mobil aşı ekibi sahada çalışmalarını sürdürüyor.

Bir yandan filyasyon çalışmasıyla koronavirüsün izini sürerek teması azaltmaya çalışan sağlık ekipleri, bir yandan da köy ile mezralarda yaşayan ve hastaneye gitme imkanı bulamayan vatandaşların aşılanması için çaba gösteriyor.

Kovid-19'la mücadele kapsamında kurulan "446 226 24 10" çağrı merkezine gelen aşı talebinin yanı sıra sahada da kırsalda mesai yapan mobil ekip, engelli, yaşlı ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlara da ulaşarak aşılanmalarını sağlıyor.

"38 bin kişi iki doz aşı yaptırdı"

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Erkan Hirik, AA muhabirine, salgınla mücadelede Sağlık Bakanlığının belirlediği takvim doğrultusunda öncelikli gruplara yönelik aşı ekiplerini oluşturarak sahaya çıkardıklarını söyledi.

Kentte yaklaşık 90 bin doz aşı yapıldığını ifade eden Hirik, şöyle konuştu:

"Kentte 38 bin kişi de iki doz aşı yaptırdı. İlimizde 70 tane filyasyon ve aşı ekibimiz var ve sahada aktif olarak çalışıyorlar. Öncelik grubu tanımlandığı andan itibaren ilimizde ki 26 aile sağlığı merkezi, 8 ilçe entegre hastanesi ve merkez Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde randevulu ve çağrı ekibimizle birlikte vatandaşlarımızın çağrılarını karşılayarak aşılarını mobil ekiplerimizle yapmaya çalışıyoruz."

Hirik, mobil aşı ekiplerinin kışın zorlu şartlarda mücadele ettiğini hatırlatarak, yazın ise bağ ve bahçe işlerinde çalışan vatandaşlara ulaşmak için mücadele ettiklerini dile getirdi.

"Kırsaldaki vatandaşlara ulaşarak aşılıyoruz"

Mobil aşı ekiplerinin 24 saat aralıksız şekilde sahada çalıştığını aktaran Erkan Hirik, şunları kaydetti:

"Salgınla mücadelede en önemli silahımızın aşı olduğunun farkındayız. Halkımızın aşılanma konusunda maksimum çaba göstermesi gerektiğini biliyoruz. Biz bu gayreti gösteriyoruz, aynı şekilde halkımızdan da gayret bekliyoruz. Aşılama konusunda çağrı ekibimize ulaşan tüm çağrıları cevaplamaya çalışıyoruz. Randevu alamayan, alamayacak durumda olan, hastaneye gelemeyen, kırsal kesimde olan evde bakım hastası, yaşlı insanların mobil ekiplerimizle tarlada, bağda, bahçede, kırsal kesimde evlerine ulaşarak aşılamasını yapıyoruz."

Bahçeli köyünden çağrı merkezini arayarak aşı hizmetinden faydalanan 58 yaşındaki felçli Şükran Erol ise hastaneye gitme durumu olmadığı için çağrı merkezinden destek istediğini anlatarak, "Sağ olsunlar geldiler ve aşımı yaptılar. Çok teşekkür ederim." dedi.

Sağlık ekiplerinin sahada sohbet ederken aşı olmadığını öğrendiği ve eşiyle birlikte aşıladığı 81 yaşındaki Adnan Varlık da rahatsız olduğu için aşı olmaya gidemediğini belirterek, ayaklarına kadar gelen bu hizmette emeği geçenlere teşekkür etti.

Muhabir: Barış Yalçınkaya

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ