Koronavirüs salgınında son 24 saat

Dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında vaka sayısı 118 milyon 385 bini, hayatını kaybedenlerin sayısı 2 milyon 625 bini, iyileşenlerin sayısı ise 94 milyon 27 bini geçti.

Genel 10.03.2021 22:57:26 0
Koronavirüs salgınında son 24 saat
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.03.2021 22:57

SARAYBOSNA (AA) - Vaka sayısı ABD'de 29 milyon 811 bine, Hindistan'da 11 milyon 284 bine, Brezilya'da 11 milyon 125 bine ve Rusya'da 4 milyon 351 bine ulaştı.

ABD’nin New York eyaletinde Kovid-19 aşı vurulma yaşı 65’ten 60’a, Alaska eyaletinde ise 16’ya kadar düşürüldü.

ABD'deki yeni bir araştırma Kovid-19 aşılarının yan etkilerinin kadınlarda daha fazla gözlemlendiğini ortaya koydu.

ABD'nin Maryland eyaleti de 12 Mart'tan itibaren uygulanan Kovid-19 tedbirlerini gevşetmeye başlayacak. Bu kapsamda, restoran ve barlardaki mevcut yüzde 50 kapasite ile çalışma zorunluluğunun kaldırılacağı ve bu mekanların sosyal mesafeye uyma şartıyla istedikleri kadar müşteri alabileceği açıklandı.

ABD'nin Texas eyaletinde de maske takılması zorunluluğu ile restoran ve diğer iş yerlerine getirilen tüm kısıtlamalar kaldırıldı.

İspanya'nın başkenti Madrid'de görev yapan ilk hasta kabul doktorları, personel eksikliği, salgın nedeniyle aşırı yoğunluk, düşük maaş ve özerk yönetim tarafından verilen vaatlerin tutulmaması gerekçesiyle "süresiz greve" gitti.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Avrupa Birliği'nin (AB) ülkesine yönelik "aşı milliyetçiliği" suçlamasını reddederek, Kovid-19 aşısı ve aşı bileşeninin ihracatına yasak getirmediklerini söyledi.

Almanya’nın başkenti Berlin’de birçok sivil toplum örgütünün yer aldığı bir inisiyatif tarafından düzenlenen gösteride, Kovid-19 aşılarının küresel dağıtımının daha hızlı yapılması ve başka ülkelerde üretiminin sağlanması için telif kurallarının askıya alınması istendi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel de aşılama etkilerinin 3-4 ayın ardından görüleceğini ve sonrasının çok daha iyi olacağını belirtti.

AB, BioNTech-Pfizer aşısından 4 milyon ilave doz alacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bazı ülkelerde turizm sezonunun açılması için adım atıldığını belirterek, "Tatillerini yurt dışında geçirmek isteyen vatandaşlarımızı yapay bir şekilde ülkede kalmaya kesinlikle zorlamayacağız." dedi.

AB de BioNTech-Pfizer'in Kovid-19'a karşı geliştirdiği aşıdan 4 milyon ilave dozun iki hafta içinde teslim edileceğini açıkladı.

Ukrayna'da Çin merkezli ilaç şirketi Sinovac'ın geliştirdiği Kovid-19 aşısının kullanımı onaylandı.

Malta'da Kovid-19 salgınında son 24 saatte kaydedilen 510 vaka, salgının başından bu yana kayda geçen en yüksek günlük sayı oldu.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, salgının birçok sektör ve ülke için hala önemli bir kredi riski oluşturduğunu belirterek, çoğu ekonominin 2022'ye kadar salgın öncesi faaliyet seviyelerine dönemeyeceğini bildirdi.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde İngiltere'nin Manchester City ile Almanya'nın Borussia Mönchengladbach takımları arasındaki son 16 turu rövanş maçı, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de oynanacak. Karşılaşmaya, Almanya ile İngiltere arasındaki Kovid-19 kaynaklı seyahat kısıtlamaları nedeniyle Puskas Arena ev sahipliği yapacak.

Japonya'da, 396 kişinin Kovid-19'un "daha önce görülmemiş" yeni bir türüne yakalandığı bildirildi. Salgın Hastalıkları Ulusal Enstitüsü (NIID), 396 kişinin, daha önce İngiltere, Güney Afrika ve Brezilya'da rastlanan türlerin dışında, yeni bir Kovid-19 türüne yakalandığını açıkladı.

Kovid-19 salgınını küçümseyen Tanzanya Devlet Başkanı John Magufuli'nin Kovid-19'a yakalandığı ve Kenya'da tedavi gördüğü iddia edildi.

Hong Kong hava yolu şirketi Cathay Pacific, salgın nedeniyle 2020'de 21,6 milyar Hong Kong doları (yaklaşık 2,8 milyar dolar) zarara uğradığını açıkladı.

İsrail'de yapılan bir araştırmada, Kovid-19 aşısı yaptıran annelerin sütünde virüse karşı antikor bulunduğu tespit edildi.

Brezilya'da, salgın nedeniyle sağlık sisteminin çökmekte olduğu uyarısı yapıldı.

Muhabir: Lejla Biogradlija
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi Türkiye finallerinde


Van Spor

Erzurum Üniversiteli Gençler Spor Kulübü iki yıl üst üste şampiyon


Van Spor

Elazığspor’dan kadın taraftarlara jest


Van Spor

Snowboard Cross World Cup sona erdi


Van Spor

Erzincanlı yıldız güreşçilerden Rize’de üç şampiyonluk


Van Spor

Sekmen’den şampiyona kutlama


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 0 - Bursaspor: 1


Van Spor

Kars’ta Yeşilay Haftası’na özel satranç turnuvası yoğun ilgi gördü


Van Spor

Dev Derbide Zafer Galatasaray'ın: Beşiktaş 0-1 Mağlup Oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ